in

Priti Patel despre situația din SUA: „Comentariile [lui Trump] au condus direct la violențe”

Retorica lui Donald Trump de a pune sub semnul întrebării înfrângerea sa în alegerile prezidențiale din SUA a condus în mod direct la violența „teribilă” de la Capitoliu și președintele în exercițiu ar trebui să condamne imaginile de la Washington, susține ministrul de interne britanic, Priti Patel, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Patel a spus că evenimentele sunt „teribile, dincolo de cuvinte” și că Trump nu doar că nu a detensionat situația, ci el chiar a alimentat violențele.

Comentariile sale au condus direct la violențe și, până acum, el nu a reușit să condamne acea violență și acest lucru este complet greșit”, a declarat Priti Patel pentru BBC.

Ea a apreciat că SUA sunt un „pilon al democrației” și că este „absolut esențial” să aibă loc o tranziție către administrația Biden.

La rândul său, premierul britanic Boris Johnson a calificat drept „scandaloase” imaginile de miercuri din Washington DC.

Trump iese din spital după trei zile de tratament anti-COVID și își smulge masca: „Nu vă fie frică de virus!”

Intervențiile lui Johnson și Patel reprezintă o schimbare majoră de ton din partea guvernului de la Londra față de Donald Trump. Anterior, Boris Johnson și miniștrii britanici au încercat constant să evite să îl critice pe președintele SUA.

Sute de susținători ai lui Trump au luat miercuri cu asalt clădirea Capitoliului, într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliția pe holurile Congresului SUA.

Șeful poliției din Washington DC, Robert Contee, a anunțat că patru persoane au decedat și 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfășurate miercuri la Capitoliu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

LOCKDOWN: Poliția face razii la metroul din Londra și în parcuri. Se dau amenzi pe loc, fără avertisment

Cifră uriașă a deceselor zilnice raportate în Marea Britanie. Boris Johnson cere intervenția armatei pentru campania de vaccinare