in

Regina Marii Britanii a anunțat că Ducesa Camilla de Cornwall va fi regină după dispariția sa

Regina Marii Britanii a anunțat că Ducesa Camilla de Cornwall va fi regină după dispariția sa

Regina Elisabeta II a anunțat că dorește ca ducesa de Cornwall, Camilla, să fie cunoscută drept Regină Consort atunci când Prințul Charles va deveni rege.

În urmă cu unsprezece ani, atunci când ducesa de Cornwall a vizitat un centru pentru copii din Wiltshire, unul dintre micuți, în vârstă de opt ani, a întrebat-o: „O să fii regină într-o zi?”

Puțin intimidată, Camilla a răspuns cu o glumă: „Nu se știe niciodată”.

Acum, Regina Elisabeta II și-a folosit mesajul cu ocazia jubileului de platină adresat națiunii pentru a-și exprima dorința ca soția Prințului Charles să fie încoronată cu titlul de regină consoartă, alături de soțul său, atunci când va veni momentul.

Au existat dezbateri aprinse și controverse în perioada premergătoare nunții lui Charles și Camilla, în urmă cu 17 ani, cu privire la întrebarea dacă fosta doamnă Parker Bowles va fi într-o zi regină.

Soția unui rege devine automat regină consoartă și doar o modificare a legislației din Regatul Unit o poate împiedica acest lucru, arată The Independent.

Asistenții regali au insistat, atunci când Camilla s-a căsătorit cu Charles că aceasta nu a vrut să fie regină și a spus inițial că „intenționează” să fie cunoscută drept Prințesa Consoartă – prima din istoria Marii Britanii – când Charles va urca pe tron.

Dar utilizarea atentă a verbului „a intenționa” a lăsat acest deschisă această chestiune pentru viitor.

De altfel, orice menționare a titlului „prințesa consoartă” a fost eliminată de pe site-ul oficial al lui Charles în 2018.

La momentul nunții celor doi, consilierii prințului au susținut că ducesa de Cornwall ar putea alege pur și simplu să nu se numească regină și să fie cunoscută drept Prințesa Consort.

Dar guvernul a anunțat atunci că nu va exista o modificare a legii, iar Camilla va deveni automat regină, în mod legal, atunci când Charles va deveni rege, indiferent de cum a ales ea să se numească.

Camilla a fost acuzată de ruperea căsătoriei prințului Charles cu Diana, Prințesa de Wales – iar atunci când vestea despre aventura lor a ieșit la iveală pentru prima dată, ea s-a confruntat cu critici virulente.

Dar în anii care au trecut de la divorțul cuplului regal, după moartea prematură a Dianei în 1997 și acceptarea Camillei în familia regală, poziția publicului față de fosta doamnă Parker Bowles s-a mai domolit.

O liberală susține că Regina Marii Britanii bea de stinge „numai vin românesc”: Este „secretul longevității ei”

Ea a preluat treptat o poziție mult mai înaltă în cadrul familiei regale, de la aparițiile călare alături de Regină, în procesiunea ei cu trăsura și până la participarea la deschiderea oficială a Parlamentului.

Ea a fost numită consilier privat în 2016, înainte de ziua în care Regina împlinirea 90 de ani, ceea ce înseamnă că va fi alături de Charles când acesta va fi proclamat oficial monarh.

Prin munca sa de caritate de susținere a alfabetizării și evidențierea problemei abuzului domestic și a violenței sexuale, Camilla și-a creat propriul rol în familia regală.

Ea a devenit, de asemenea, favorită în fața presei atașate la Palatul Buckingham, prin natura ei veselă și abordarea cu lejeritate a angajamentelor regale.

În 2010, când Charles a fost întrebat dacă Camilla va fi regină, el a răspuns: „Asta, asta e, vom vedea, nu-i așa? Ar putea fi.”

Biograful oficial al lui Charles, Jonathan Dimbleby, a declarat pentru BBC în 2005 că oamenii ar putea dori într-o bună zi ca ducesa de Cornwall să fie regină.

Dar tot el a avertizat și că au rămas întrebări cu privire la viitorul ei rol, inclusiv ce s-ar întâmpla dacă prințul ar muri primul.

„Am văzut schimbări masive în cadrul opiniei publice, de la ea, Camilla, privită ca cealaltă femeie, până la ea văzută ca o soție foarte atrăgătoare, care îl face fericit pe prinț, care apare în public, care este amabil, care este alături de acesta – într-o mulțime, care comunică foarte eficient”, a spus Dimbleby.

Reginele Consoarte de-a lungul istoriei

De-a lungul timpului, femeile căsătorite cu un monarh au fost numite Regine Consoarte.

A fost cazul soției lui George al VI-lea, Regina Elisabeta, Regina Mamă și al soției lui George al V-lea, Regina Maria – bunica Reginei Elisabeta II.

Excepție a făcut regina Maria a II-a care, împreună cu soțul ei, regele William al III-lea, a fost suveran comun, între 1689 și 1694.

Site-ul oficial al familiei regale britanice obișnuia să arate că: „O regină consoartă este încoronată cu regele, într-o ceremonie similară, dar mai simplă”.

După căsătoria lui Charles cu Camilla, a fost adăugată o clauză de retragere: „dacă nu se decide altfel”.

Soțul reginei Victoria, Albert, a fost numit prinț consort la aproximativ 17 ani după căsătoria sa. El a lucrat asiduu pentru a câștiga afecțiunea publicului după ce inițial a fost primit cu ostilitate.

Victoria dorise ca el să fie Rege Consort, atunci când s-au căsătorit, dar prim-ministrul de atunci, Lordul Melbourne, a exclus acest lucru.

De asemenea, ducele de Edinburgh nu a deținut titlul de Prinț Consort, după ce a respins oferta în primii ani ai domniei reginei Elisabeta II.

Bărbații căsătoriți cu un monarh britanic nu au fost niciodată încoronați la încoronarea soției lor și nu devin regi.


///Regina Marii Britanii a anunțat că Ducesa Camilla de Cornwall va fi regină după dispariția sa///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mai multe greve sunt anunțate la metroul din Londra în luna martie. Toate liniile vor fi afectate

Mai multe greve sunt anunțate la metroul din Londra în luna martie. Toate liniile vor fi afectate

Boris Johnson, fotografiat cu o bere în mână la o petrecere din LOCKDOWN

Boris Johnson, fotografiat cu o bere în mână la o petrecere din LOCKDOWN