in

România și Bulgaria fac front comun împotriva restricțiilor pe piața muncii din UERomânia și Bulgaria vor lua măsuri comune împotriva restricțiilor de pe piața muncii din Uniunea Europeana, în contextul în care aceste îngrădiri afectează muncitorii din ambele state.

Anunțul a fost făcut public, în urma unei întâlniri la București între ministrul român al muncii, Sulfina Barbu, și omologul său bulgar, Totyu Mladenov. Autoritățile de la București și cele de la Sofia au semnat cu această ocazie o declarație comună împotriva restricțiilor de pe piața muncii din UE.

Oficialul bulgar a menționat că în viitorul apropiat acest act ar trebui extins și transformat într-un acord trilateral, în care să fie inclusă și Grecia și care să milteze pentru drepturile și protecția muncitorilor extracomunitari din UE.

Sulfina Barbu a declarat că “este datoria noastră să militam la Bruxelles pentru respectarea dreptului la libera circulație. Muncitorii din România și Bulgaria au acest drept și trebuie să le fie respectat. La nivel european, trebuie să se înțeleagă această distincție dintre mobilitate și migrație. Migrația trebuie privită în raport cu cetățenii din statele terțe”.

În același timp, cei doi oficiali au pus și problema recentelor conflicte de la Sofia dintre bulgari și minoritățile de rromi. Soluția propusă la finele întâlnirii pentru a rezolva această situație e potrivit ministrului muncii român scoaterea cât mai rapidă a minorităților din zonele de risc.

În momentul de față, 11 state din Uniunea Europeană au impus restricții pentru accesul muncitorilor români și bulgari. Acestea sunt: Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxembourg, Malta, Olanda, Spania şi Marea Britanie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Business din face painting: “Îi distrez pe copii pictându-le fețele”

Cameron: Turnaţi-i pe imigranţii ilegali!