in

Cameron: Turnaţi-i pe imigranţii ilegali!



Marea Britanie plănuieşte să aplice măsuri mai dure asupra imigraţiei pentru a reduce numărul de persoane pe care îi absoarbe anual ţara la zeci de mii, a anunţat premierul David Cameron pe 10 octombrie. El a făcut un apel fără precedent populaţiei britanice: “Raportaţi imigranţii ilegali la Poliţie”.

Într-un discurs adresat liderilor din lumea afacerilor, la Institute for Government în Londra, Cameron a spus că vrea să-i “atragă pe cei mai străluciţi şi mai buni imigranţi în Marea Britanie”, dar că “imigraţia excesivă aduce presiune asupra şcolilor, locuinţelor sociale şi a sistemului de sănătate”. David Cameron a anunţat o serie de măsuri de înăsprire a regulilor imigraţiei în Regatul Unit, inclusiv noi criteri de acordare a cetăţeniei britanice şi poziţii mai dure faţă de neregularităţile în reîntregirea familiilor. Premierul doreşte să se asigure că nou-veniţii au suficienţi bani pentru a evita să se bazeze pe sistemul britanic de protecţie socială, şi vrea ca locurile de muncă create în ţară să reducă rata şomajului, nu să fie ocupate de străini nou-veniţi. Cameron a spus că o abordare mai dură va necesita colaborare între guvern şi cetăţeni.

“Pentru partea noastră din guvern, creăm o nouă agenţie naţională de combatere a infracţiunilor cu un comandament de poliţie de frontieră dedicat care va avea responsabilitatea de a asigura securitatea frontierelor noastre”, a spus. “Dar vreau ca fiecare din această ţară să ajute… inclusiv prin raportarea imigranţilor suspecţi că sunt ilegali la Agenţia de Frontieră, prin intermediul liniei telefonice Crimestoppers sau prin intermediul site-ului Agenţiei de Frontieră. Împreună, ne vom revendica graniţele şi îi vom trimite acasă pe imigranţii ilegali”.

Garanţii financiare

Guvernul vrea să se asigure că persoanele care îşi aduc rudele în Marea Britanie le pot întreţine. “Vom avea în vedere noi măsuri pentru asigurarea independenţei financiare: privind cu îndoială promisiunea de întreţinere din partea familiei şi a prietenilor, şi analizând dacă o garanţie financiară ar fi adecvată în unele cazuri”. “De asemenea, ne consultăm pentru a vedea cum să stop abuzarea sistemului, pentru a ne asigura că imigranţii cu familie au o relaţie autentică cu partenerii lor” , a mai spus premierul.

Asociaţiile de imigranţi au reacţionat la aceste propuneri. Don Flynn, director al Reţelei pentru Drepturile Imigranţilor, a descris noua abordare politică a fi “îngrijorătoare”. Preşedintele Comitetului pentru afaceri interne de la Camera Comunelor, Keith Vaz (Labour), a spus că solicitarea unor garanţii financiare mai mari pentru reîntregirea familiilor va avea un impact negativ asupra relaţiilor diplomatice şi asupra comunităţii. “Această măsură va crea ostilitate în rândul comunităţilor stabilite în Marea Britanie şi îi înfuria pe aliaţii noştri, cum este India”.

Polemicile imigraţiei

Conservatorii lui Cameron doresc să reducă imigraţia netă de la peste 200.000 pe an la câteva zeci de mii, care, susţin ei sunt mai uşor de gestionat. Reducerea imigraţiei este privită ca o modalitate de a diminua presiunea exercitată asupra fondurilor publice într-un moment în care Coaliţia condusă de conservatori face reduceri drastice ale cheltuielilor publice. Măsurile sunt pe placul membrilor aripii drepte a Partidului Conservator, însă au cauzat fricţiuni cu liberal-democraţii, partenerii lor de coaliţie. Marea Britanie are o populaţie mare de imigranţi din fostele colonii de pe subcontinentul Indian, din Africa şi Caraibe. Recent, un număr mare de persoane au venit din naţiuni ale Uniunii Europene precum România şi Polonia, care nu sunt supuse restricţiilor.

Test de istorie

În discursul său, premierul a promis de asemenea să includă istoria Marii Britanii în testul curent de cetăţenie, care a fost introdus acum nouă ani de laburişti. “Vom schimba testul de cetăţenie. Există un întreg capitol în manualul de cetăţenie privind istoria Marii Britanii dar, în mod incredibil, nu există nicio întrebare privind istoria britanică în testul actual. În schimb veţi găsi întrebări privind rolul şi atribuţiile principalelor instituţii ale Europei şi despre sistemul de protecţie socială din UK. Aşadar, vom revizui întregul test… şi vom pune istoria Marii Britanii şi cultura în centrul acestuia”, a spus Cameron.

Testul este focalizat pe modalitatea în care funcţionează societatea britanică, astfel că întrebările actuale tipice sunt despre obligaţiile ceremoniale ale Reginei, despre cum este aleasă Camera Comunelor şi despre rolul premierului. Întrebările despre obiceiurile şi tradiţiile britanice includ cerinţa de a se menţiona data la care este sărbătorit fiecare sfânt protector pentru cele patru ţări ale regatului Unit şi datele principalelor sărbători creştine.Însă rămâne îndoiala dacă cei care sunt deja cetăţeni britanici ar fi în stare să treacă un asemenea test. O serie de sondaje efectuate de-a lungul deceniului trecut arată că o proporţie mare dintre cei sub 30 de ani au dificutăţi în identificarea figurilor importante din istoria Marii Britanii. Un sondaj al BBC a arătat că mai puţin de jumătate l-ar putea identifica pe Sir Francis Drake ca figură cheie în înfrângerea Armadei spaniole, o treime nu ştiau că William Cuceritorul a câştigat Bătălia de la Hastings.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România și Bulgaria fac front comun împotriva restricțiilor pe piața muncii din UE

Imigranți ilegali prinși într-un camion ce venea din România