in

Scandal în Marea Britanie. Farmaciile românești online vând medicamente fără prescripție. „Trebuie schimbată legislația”Comisia pentru Controlul Calității (CQC) din Marea Britanie cere schimbarea legislației astfel încât farmaciile on-line din străinătate, inclusive din România, să nu mai poată vinde „la liber” medicamente care în Marea Britanie nu se pot obține decât pe pază de rețetă.

Astfel, se intenționează o acțiune împotriva unor medicamente puternice și care adesea provoacă dependență, ce pot fi cumpărate fără consultări medicale adecvate.

Comisia consideră că există o lacună legislativă prin care site-urile evită reglementarea prin contractarea unor medici din România sua Bulgaria.


O anchetă jurnalistică în acest sens a fost transmisă în emisiunea BBC Panorama, unde au fost prezentate două companii care oferă medicamente pontențial periculoase fără efectuarea unor contracte stricte.

Panorama a descoperit că una dintre companii fentează regulile din UK angajând medici ai unei companii surori din România.

Doi foști dependenți de opinacee au fost rugați să comande medicamente care în mod normal ar fi eliberate doar pe bază de prescripție medicală. Unul a primit dihidrocodeină, pe bază de opiacee, cealaltă un alt analgezic puternic, pregabalin, scrie Daily Mail.

Profesorul Steve Field de la CQC a avertizat că legea „nu permite o supraveghere asupra companiilor din afara Angliei și aceasta este o problemă reală”.

El a adăugat: „Trebuie să încercăm să schimbăm legislația, astfel încât oamenii să nu poată folosi decât activitățile noastre de reglementare”.

Continuă epopeea româncei din Londra „uimită” de România: La farmacie se dau medicamente fără rețetă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Politologul Mungiu-Pippidi despre mitingul din 10 august: „Această mahala nu reprezintă diaspora”

„Organizatorul mișcării diasporei” vrea REVOLUȚIE la București pe 10 august: „Flăcări, fum și sânge pe străzi”