in

Scandal între UK și UE pe tema „facturii de divorț” de 39 de miliarde de lire sterline. UE: Plătiți cu sau fără acord


Europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt a emis un avertisment sever către premierul britanic Boris Johnson, afirmând că UE nu va negocia un acord Brexit până când Marea Britanie nu va fi de acord să plătească integral factura de divorț de 39 de miliarde de lire sterline.

Belgianul a amenințat că va împiedica orice negociere la doar câteva ore după ce Johnson a spus că Marea Britanie nu datorează bani către Bruxelles, scrie Daily Express.

Premierul britanic a declarat că oficialii UE „înțeleg” că Marea Britanie nu este dispusă să plătească 39 de miliarde de lire sterline dacă va ieși din UE fără acord la 31 octombrie.

La rândul său, Verhofstadt, care este coordonatorul Brexit pentru Parlamentul European, a replicat: „Dacă Marea Britanie nu plătește ceea ce se cuvine, UE nu va negocia un acord comercial. După „fără acord”, aceasta va fi o primă condiție a discuțiilor.”

Săptămâna trecută, Johnson a călătorit la Berlin pentru a se întâlni cu cancelarul german Angela Merkel și la Paris, pentru o întâlnire cu președintele francez, Emmanuel Macron.

Subiectul fierbinte la ambele întâlniri a fost Brexit, iar Merkel a acordat administrației Johnson 30 de zile pentru a veni cu o alternativă la ieșirea fără acord.

De asemenea, Macron a indicat că este deschis să discute despre un acord revizuit Brexit, dar a spus că orice nou acord va fi foarte similar cu acordul de retragere existent.

Johnson a avut prima întâlnire față în față cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, la summitul G7 de la Biarritz, Franța.

Într-un interviu acordat ITV News, Johnson a spus că Marea Britanie nu mai trebuie să plătească cele 39 de miliarde de lire sterline către UE în cazul unei ieșiri fără acord.

Documente oficiale: Marea Britanie, consecințe grave în cazul unui Brexit fără acord

Boris Johnson anunță un nou „pas istoric” în drumul spre Brexit. Nu mai este cale de întoarcere!
Jumătate dintre românii din străinătate nu vor să se mai întoarcă acasă. Care sunt motivele?

Hoții au furat decorațiile de război ale unui veteran britanic în vârstă de 106 ani