in

Studenții universitari din Marea Britanie se confruntă cu creșteri fără precedent ale chiriilor

Studenții universitari din Marea Britanie se confruntă cu creșteri fără precedent ale chiriilor. Situația vine pe fondul cererii record de locuințe, în timp ce valoarea împrumutului de întreținere destinat să acopere costurile de trai stagnează, potrivit unui raport.
>>> Bonus de 600 lire sterline pentru încălzirea locuințelor în Marea Britanie. Cine se califică?

Studenții universitari din Marea Britanie se confruntă cu creșteri fără precedent ale chiriilor

Mulți studenți se chinuie să găsească camere la prețuri accesibile, în condițiile în care chiriile au crescut în general cu peste 8% în acest an, comparativ cu 2022-23, se arată într-un studiu realizat de firma de servicii imobiliare Cushman & Wakefield. În unele cazuri, creșterile sunt semnificativ mai mari, de până la 27% într-un caz.

În ultimul deceniu, a existat o creștere de aproape 390.000 de studenți care au nevoie de cazare, iar acest lucru, combinat cu creșterea costurilor operaționale și de dezvoltare, inflația ridicată și o rată în scădere a livrării de noi paturi, face ca chiriile să crească vertiginos.
>>> Mii de gospodării din Marea Britanie vor primi un grant de 7.500 de lire sterline: „Nu va trebui niciodată rambursat”

Chiria medie în sectorul privat în afara Londrei a crescut la peste 7.600 de lire sterline pe an, ceea ce reprezintă 77% din suma maximă a împrumutului de întreținere pentru studenți.

Creșterea chiriilor în sectorul privat

Potrivit Cushman & Wakefield, mai puțin de unul din 10 paturi din marile orașe universitare sunt acum accesibile pentru un student mediu care primește împrumuturi și burse de întreținere. Durham, Exeter, Birmingham și Nottingham se numără printre marile orașe universitare cu spații de cazare minime sau zero la un preț mai mic decât cel al împrumutului mediu de întreținere.

Creșterea chiriilor în sectorul privat al locuințelor studențești construite special pentru studenți (PBSA) a fost de 9,4%, deși mult mai mare în unele orașe, inclusiv în Glasgow, care a înregistrat o creștere de peste 19%. Între timp, împrumuturile de întreținere pentru studenți au crescut cu doar 2,8% în aceeași perioadă.

David Feeney, partener în cadrul echipei de cazare pentru studenți din Marea Britanie a Cushman & Wakefield, a declarat “Accesibilitatea rămâne cea mai mare provocare pentru piața locuințelor studențești din Marea Britanie, împrumuturile de întreținere și bursele nu reușesc să țină pasul cu creșterea chiriilor.

sursa: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Bonus de 600 lire sterline pentru încălzirea locuințelor

Bonus de 600 lire sterline pentru încălzirea locuințelor în Marea Britanie. Cine se califică?

accident copii uk

Accident teribil pe autostradă, lângă Liverpool: un autobuz cu elevi s-a răsturnat, șoferul și o fată au murit, zeci de răniți