in

Vine căldura! Temperaturile din Marea Britanie ar putea atinge un maxim de 30°C în acest weekend

Temperaturile din Marea Britanie ar putea atinge un maxim de 30°C în acest weekend, în timp ce experții în sănătate publică avertizează că această căldură reprezintă o amenințare la adresa bunăstării întregii populații. Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a ridicat joi nivelul de alertă pentru vreme caldă în cinci regiuni din Anglia, fiind emise avertismente și pentru furtuni.
>>> Cele mai frecvente amenzi de circulație din Marea Britanie, iată ce riscați cel mai mult și cât se plătesc

Temperaturile din Marea Britanie ar putea atinge un maxim de 30°C

Se preconizează că în următoarele zile în unele părți ale țării va fi mai cald decât în Marbella, Ibiza și Tenerife, deoarece o coloană de aer cald se deplasează dinspre sud, temperaturile putând atinge 28C și posibil să atingă un maxim de 30C.

UKHSA a emis inițial miercuri avertizări galbene pentru anumite părți ale Angliei, dar joi a ridicat nivelul la galben pentru West Midlands, East Midlands, estul Angliei, sud-estul și sud-vestul țării.

Aceasta înseamnă că efectul căldurii este “probabil să fie resimțit în întregul serviciu de sănătate … și în întreaga populație, nu doar în cea mai vulnerabilă”. Alertele galbene sunt mai puțin grave și sunt folosite pentru a avertiza că este posibil să existe unele perturbări ale serviciilor din cauza condițiilor meteorologice.

O nouă alertă galbenă a fost emisă joi de UKHSA pentru regiunile nord-est, nord-vest și Yorkshire și Humber din Anglia, în timp ce o alertă galbenă pentru Londra emisă miercuri rămâne în vigoare. Toate alertele intră în vigoare de vineri la ora 9.00 până luni la ora 9.00.
>>> Acest aeroport din Marea Britanie anulează limita de 100 ml de lichide în bagajul de mână

Alertă de furtună în Țara Galilor și Anglia

O alertă galbenă a fost de asemenea emisă joi de Met Office pentru furtuni, care acoperă Țara Galilor și sudul și vestul Angliei, între orele 14:00 și 21:00 sâmbătă.

Temperaturile ridicate din weekend sunt așteptate să declanșeze ploi, a precizat Met Office, dintre care unele ar putea fi torențiale și furtunoase, putând să cadă peste 30 mm-40 mm într-o oră. Ploi, grindină, vânt și fulgere au fost, de asemenea, prognozate să lovească unele zone, deși în alte părți ale țării nu va ploua deloc.

Oliver Clayden, de la Met Office, a declarat că ar putea exista unele perturbări ale călătoriilor în weekend. “După o perioadă prelungită de secetă, există posibilitatea unor inundații cu apă de suprafață”, a spus el. “Ar putea exista unele probleme legate de apele de suprafață care ar putea cauza întreruperi ale călătoriilor, precum și rafalele mari din anumite părți ale țării”.

El a adăugat: “Acesta va fi cel mai cald weekend al anului, ceea ce este de așteptat pe măsură ce intrăm în vară. De asemenea, în acest weekend, grindina va fi amestecată cu rafale puternice de vânt și ploi care vor lovi anumite părți ale țării.”

surse: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Supermarketurile londoneze asaltate de hoți

Supermarketurile londoneze asaltate de hoți: ”A avea de-a face cu ei este frustrant și epuizant.”

Noua conducere a ICR Londra

La conducerea ICR Londra vine fosta șefă a Fundației Prințului Charles din România