in

Un nou scandal! Românii din UK iau alocații pentru copiii din țară. Se cer noi reforme în UE

Copiii din țară ai unor români care lucrează în Marea Britanie ar fi obținut în ultimii cinci ani alocații în valoare de 1,3 milioane de lire sterline, scrie Daily Express.Astfel, numărul românilor și bulgarilor cărora li se acordă beneficii pentru copiii care locuiesc în străinătate s-a triplat în ultimii cinci ani.

Plățile sunt legale, scrie publicație citată, în conformitate cu normele de la Bruxelles, ce permit lucrătorilor migranți din UE să solicite beneficii sociale pentru copii în Marea Britanie, chiar dacă aceștia nu locuiesc cu ei.

David Cameron a anunțat de curând că vrea să pună capăt acestei practici, ca parte a renegocierilor sale cu UE. Fostul vicepremier, Nick Clegg, chiar a numit situația “absurdă”.

De asemenea, un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că cifrele arată de ce primul-ministru are dreptul să ceară reforme în Uniunea Europeană.

Daily Express mai arată că, în total, copiii din străinătate ai muncitorilor migranți din UE primesc anual alocații în valoare de 27,3 milioane de lire sterline.

În ultimii cinci ani, aceștia au primit 136 de milioane de lire sterline, lucru criticat de Jonathan Isaby, director executiv al Alianței Contribuabililor. Acesta a spus că ideea ajutoarelor sociale universale este una rea.

Potrivit statisticilor obținute de publicația britanică, pe primul loc la alocații acordate în ultimii cinci ani sunt copiii polonezi, care au primit 115,7 milioane de lire sterline.

Urmează cei din Slovacia, cu 7,3 milioane de lire sterline și lituanienii cu 5,9 milioane de lire sterline. Apoi sunt clasați letonii – 3,3 milioane de lire sterline și abia după aceea sunt copiii din România, cu 1,3 milioane de lire sterline în ultimii cinci ani.

De asemenea, tot potrivit statisticilor solicitate de Daily Express, 15.688 de cetățeni din 10 state europene pretind alocații pentru copiii lăsați în țările lor.


Scandalul alocațiilor: România a aprobat TACIT reforma austro-britanică a ajutoarelor sociale din UE

Tomescu, Partidul Europenilor: Marea Britanie nu mai vrea să plătească alocații copiilor români

Româncele, cea mai mare rată a fertilității în UK. Daily Express: „fac copii pentru beneficii”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Diaspora votează DACĂ se înscrie la consulate sau ambasade. Legea votului prin corespondență a fost adoptată de Senat

Un document ce ar putea schimba viața românilor din DIASPORA este blocat de GUVERNUL PONTA