in

Unul din cinci adulți din Marea Britanie refuză să se vaccineze împotriva COVID-19

Mai mult de o cincime din adulții din Marea Britanie vor refuza vaccinul împotriva COVID-19, atunci când va apărea unul, arată un studiu citat de Daily Mail.

Cercetătorii au descoperit că există un „nivel ridicat de dezinformare în jurul vaccinurilor” care ar putea afecta în mod semnificativ numărul celor care vor dori să se imunizeze după aprobarea unui vaccin COVID-19.


Astfel, 22% dintre oameni au declarat că este puțin probabil să fie vaccinați, iar 10% se opun.

Doar jumătate (49%) din cele 17.500 de persoane chestionate de cercetătorii de la University College London au spus că este foarte probabil să dorească să fie imunizați, în timp ce trei sferturi (78%) au spus că este „probabil”.

Îngrijorările cu privire la siguranța vaccinurilor, neîncrederea în companiile farmaceutice și preferința pentru imunitatea naturală au fost câțiva dintre factorii care stau la baza absorbției reduse, despre care autorii au subliniat că „nu au de fapt nicio bază reală”.

Marea Britanie: Se caută voluntari care să fie infectați DELIBERAT cu CORONAVIRUS

Cercetătorii spun că sunt tot mai îngrijorați de faptul că social media este copleșită de miturile „anti-vaxxer” și de povești de groază cu privire la vaccinuri.

Aproape unul din trei (30%) are convingeri substanțiale că vaccinurile pot provoca probleme viitoare necunoscute, în timp ce unul din șapte (15%) este de părere că vaccinurile nu funcționează.

O campanie de sănătate publică care promovează importanța vaccinării va fi esențială pentru a proteja societatea, a spus unul dintre oamenii de știință care au participat la studiu.

Mai mult de o treime (38%) dintre respondenți au declarat că cred în diferite grade că imunitatea naturală este mai bună decât imunitatea căpătată de la vaccinuri.

Peste jumătate – 53 % – au spus că vaccinurile pot provoca efecte neprevăzute, în timp ce un sfert au declarat că vaccinurile sunt folosite pentru profituri comerciale.

Alți 4% cred cu tărie că programele de vaccinare sunt pentru profitul companiilor farmaceutice, iar autoritățile publice promovează vaccinarea pentru câștiguri financiare.

Studiul social Covid-19 este cel mai mare studiu din Marea Britanie privind modul în care se simt adulții în timpul restricțiilor, cu peste 70.000 de persoane chestionate în fiecare săptămână.Marea Britanie: Se caută voluntari care să fie infectați DELIBERAT cu CORONAVIRUS

În timp ce Boris îi amenința pe britanici cu noi restricții, partenera premierului era în vacanță în Italia la un hotel de 5 stele pe malul lacului Como

În timp ce Boris îi amenința pe britanici cu noi restricții, partenera premierului era în vacanță în Italia la un hotel de 5 stele pe malul lacului Como