in

Unul din cinci angajați în sănătate din Anglia nu este cetățean britanic, din ce țară provin cei mai mulți

Unul din cinci angajați ai NHS din Anglia nu este cetățean britanic, potrivit cifrelor care arată rolul esențial pe care îl joacă lucrătorii străini în menținerea pe linia de plutire a serviciilor de sănătate. În NHS lucrează lucrători din 214 țări, de la India, Portugalia și Ghana până la țări mici precum Tonga, Liechtenstein și Insulele Solomon. Iar proporția rolurilor ocupate de persoane care nu sunt cetățeni britanici a crescut la un nivel record, potrivit unei analize a cifrelor NHS Digital.
>>> Citiți și: Noutăți importante în Marea Britanie: zece schimbări care vor intra în vigoare în februarie 2024

Unul din cinci angajați în sănătate din Anglia nu este cetățean britanic

Dintre cei 1.282.623 de angajați cu normă întreagă echivalentă (FTE) din spitale și servicii de sănătate comunitară din Anglia în septembrie 2023 a căror naționalitate era cunoscută, 20,4% erau cetățeni din afara Regatului Unit. Această cifră a crescut de la 13% în septembrie 2016 și 11,9% în septembrie 2009, când a început seria de date, scrie The Guardian.

Danny Mortimer, directorul executiv al NHS Employers, a declarat că analiza “arată cât de mult s-a bazat NHS pe forța sa de muncă internațională talentată” și că, fără acest personal, serviciul de sănătate “ar fi putut foarte ușor să cedeze sub presiunile la care a fost supus”.
>>> Citiți și: Marea Britanie face schimbări importante la granițele sale

El a declarat: “Echipele din întregul NHS sunt extrem de recunoscătoare colegilor lor din străinătate pentru sprijinul și contribuția lor. Dar nu există loc pentru a fi mulțumiți, deoarece nu vom putea continua să ne bazăm pe recrutarea internațională pentru a ocupa posturile vacante din NHS pentru totdeauna.

“În orice caz, păstrarea personalului este la fel de importantă ca și atragerea de personal nou în NHS și va fi esențială pe termen scurt pentru a preveni agravarea presiunilor și pentru a ne asigura că baza de recrutare pe care încercăm să o construim are fundamente solide. Extinderea numărului de personal pe care îl formăm aici este, de asemenea, importantă, așa că este vital să se mențină extinderea continuă a formării și educației, stabilită în planul pe termen lung al forței de muncă al NHS England.”

Trei din zece asistente nu au cetățenia britanică

Trei din 10 asistente medicale (30%) și mai mult de o treime dintre medici (36,3%) sunt cetățeni din afara Marii Britanii, fapt determinat de creșterile puternice din ultimii ani, potrivit analizei realizate de agenția de presă PA Media. Cea mai răspândită naționalitate non-britanică a asistenților și a vizitatorilor medicali este indiană, reprezentând 10,1% din totalul de FTE, urmată de filipinezi (7,7%), nigerieni (2,5%) și irlandezi (1,1%).

Indienii au fost din nou cea mai frecventă naționalitate non-britanică în rândul medicilor, reprezentând 8% din totalul medicilor, urmat de pakistanezi (3,7%), egipteni (2,9%) și nigeriani (2,0%).

Proporția moașelor care nu au cetățenie britanică a crescut și ea recent, de la 7,1% în 2020 la 9% în 2023, deși acest lucru reprezintă o revenire la nivelurile înregistrate în 2009, când se situa la 9,1%. În rândul personalului medical auxiliar, cifra a crescut de la 7,2% în 2009 la 10,3% în 2016 și la 17,6% în 2023.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.3]

Cătălin Bostan căutat de poliția din Londra

Român căutat de poliția din Londra după înjunghierea unei femei în Newham. „Nu vă apropiați de el, chemați poliția”

revolut esim

Revolut introduce servicii de telefonie mobilă în Marea Britanie, dispar regulile roaming-ului