in

Variola maimuței: Îngrijorarea crește în Marea Britanie după ce numărul cazurilor s-a dublat

variola maimuței marea britanie

Numărul cazurilor de variola maimuței în Marea Britanie s-au dublat, ajungând la 20, precizează oficialii din Ministerul Sănătății.

De asemenea, există îngrijorări că multe cazuri ale acestei boli, care poate fi confundată cu varicela, vor rămâne nedetectate.

Confirmând știrea, ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, a declarat: „În această dimineață i-am informat pe miniștrii sănătății din G7 despre ceea ce știm până acum.”

„Majoritatea cazurilor sunt ușoare și pot confirma că am procurat doze suplimentare de vaccinuri eficiente împotriva variolei maimuței”.

Variola maimuței: Marea Britanie a început vaccinarea

Nu se știe exact ce a provocat cel mai mare focar din Marea Britanie de până acum al acestei boli, prezentă în mod normal în țări din Africa.

Este „probabil” ca ultimele cazuri să se fi răspândit în interiorul Marii Britanii, arată Sky News.

Infectarea este similară cu variola umană și provoacă, de obicei, o boală ușoară, majoritatea oamenilor recuperându-se în câteva săptămâni, iar Agenția de Sănătate și Securitate din Marea Britanie arată că riscul pentru populația Regatului Unit „rămâne scăzut”.

Dr. Susan Hopkins, consilier medical șef, UKHSA, a declarat: „Ne așteptăm ca această creștere să continue în zilele următoare și ca mai multe cazuri să fie identificate în comunitatea mai largă. Pe lângă aceasta, primim rapoarte despre alte cazuri identificate în alte țări, la nivel global.”

„Continuăm să investigăm rapid sursa acestor infectări și să creștem gradul de conștientizare în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății. Contactăm orice contact apropiat identificat al cazurilor pentru a oferi informații și sfaturi privind sănătatea”. Boala poate fi tratată cu vaccinul împotriva variolei, datele anterioare sugerând că acesta are o eficiență de cel puțin 85% în prevenirea virusului.

Numărul cazurilor de variola maimuței în mai multe țări:

Marea Britanie: 20

Italia: 2

Germania: 1

Spania: 21 confirmate, 21 suspecte

Belgia: 2

Franța: 1

Australia: 1 confirmed, 1 ‘probable’

Canada: 2

Portugalia: 23

Suedia: 1


Variola maimuței: Îngrijorarea crește în Marea Britanie după ce numărul cazurilor s-a dublat..

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 2.4]

Delir la o televiziune din Rusia: „Avem arme nucleare să distrugem toate țările NATO”

Delir la o televiziune din Rusia: „Avem arme nucleare să distrugem toate țările NATO”

Prețul mediu al caselor din Marea Britanie a crescut cu valoarea unei garsoniere din România

Prețul mediu al caselor din Marea Britanie a crescut cu valoarea unei garsoniere din România