in

Alexandra Bulat: „Toți cetățenii UE din Marea Britanie ar trebui să aibă drept de vot”

Alexandra Bulat: „Toți cetățenii UE din Marea Britanie ar trebui să aibă drept de vot”

Alexandra Bulat, primul consilier român ales în Marea Britanie, crede că toți europeni care sunt legal aici ar trebui să aibă drept de vot, indiferent când au ajuns în această țară.

„Când făceam campanie pentru a convinge oamenii să se înregistreze pentru a vota la alegerile locale din mai 2021, îmi amintesc că am vorbit cu un bărbat din Cambridge care dorea să se înscrie. Aproape că a început să completeze formularul, înainte să-mi dau seama că a sosit în Marea Britanie după 1 ianuarie 2021”, arată Alexandra Bulat într-un articol publicat în Metro.

Potrivit noii legi electorale, doar cetățenii UE cu statut prestabilit sau stabilit care au sosit înainte de 1 ianuarie 2021 vor putea vota la alegerile locale.

„Așadar, cetățenii UE – ca mine – care au venit în Anglia înainte ca Regatul Unit să părăsească oficial UE pot vota la alegerile locale, dar cei care au sosit după acea zi nu pot”, arată Alexandra.

O tânără româncă povestește despre viața sa în Marea Britanie înainte și după Brexit: Alexandra Bulat: „Viața nu este o căsuță în formularul de imigrare”

Proiectul de lege privind alegerile este în curs de examinare în acest moment în Parlament și va nega drepturile cetățenilor UE care au ratat data limită de a vota la alegerile locale din Anglia și Irlanda de Nord – cu excepția cazului în care Regatul Unit are un acord de reciprocitate cu țara lor de origine.

Taxa locală este plătită de toți cetățenii

În prezent, doar Spania, Portugalia, Polonia și Luxemburg au convenit asupra tratatelor reciproce privind drepturile de vot – astfel încât multe alte țări UE și cetățenii lor nu au un cuvânt democratic de spus.


Românca spune că acest lucru nu este corect și că lucrează pentru a pune capăt acestei discriminări, printr-o campanie ce solicită drept de vot pentru toți rezidenții, indiferent de locul unde s-au născut și data la care au venit în Marea Britanie.

„După votul pentru Brexit, am devenit din ce în ce mai interesată de politica din Regatul Unit, deoarece am văzut schimbări în politică – cum ar fi politica de imigrare – care mi-au afectat viața de zi cu zi, cum ar fi dreptul meu de a trăi și de a lucra în Regatul Unit. Am început să fac mai mult voluntariat și să devin activ în comunitatea mea locală”, a mai declarat Alexandra Bulat.

Ea mai spune că taxa locală (Council Tax) este plătită de toți, așadar toți ar trebui să aibă un cuvânt de spus în deciziile care îi afectează direct.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Bilanț tragic: 5.000.000 de oameni au murit de COVID în întreaga lume

regina marii britanii

Regina Marii Britanii s-a întors la lucru după mici probleme de sănătate