in

ATENȚIE, români din Diaspora! Evitați să aveți surse de venit în România, ANAF-ul v-a pus gând rău

Dacă nu ați plătit vreun impozit inventat de statul român, de care v-ați despărțit în urmă cu mulți ani pentru că aveți rezidența fiscală în alt stat, riscați să vă treziți somat, executat și să vi se pună poprire pe orice sursă de venit din România, chiar dacă banii sunt plătiți într-un cont din străinătate, acolo unde vă declarați, în mod normal, și veniturile.

Astfel, în cazul în care aveți o afacere care vă poate aduce bani din România, ANAF vă va găsi și vă va pune poprire la sursă, pentru că nu are puterea de a interveni în contul pe care îl aveți într-o altă țară, cum ar fi Marea Britanie.

Românii din străinătate s-au trezit cu datorii la fisc. De 13 ani în Anglia, dar ANAF vrea să îl execute silit

Un român stabilit în Marea Britanie de nouă ani, cu rezidența fiscală acolo, care nu a mai încasat bani și nu a mai plătit impozite pe teritoriul României din 2012, s-a trezit cu o scrisoare, la adresa trecută pe Cartea de Identitate din România, prin care este înștiințat că i se va pune poprire pe banii pe care îi încasează de la o societate românească și pe care îi declară, evident, acolo unde are reședința fiscală.

Cetățeanul spune că nu a mai avut niciun fel de sursă de venit de pe teritoriul României și nici nu și-a mai declarat veniturile acolo, pentru că declară și plătește, din 2013, taxele în Marea Britanie, iar de trei ani, de când a semnat un contract cu o societate din România, declară acele sume tot în Regatul Unit, acolo unde își are reședința.

Aceste lucruri au fost aduse de mai multe ori la cunoștința ANAF și a celor de la taxele locale, însă nu au fost luate în seamă. Așa că, deși nu mai locuiește în România, trebuie să plătească impozite în România, chiar dacă nu a declarat niciun venit de 9 ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]

O fetiță din Marea Britanie a venit pe lume în timp ce mama ei era în comă, infectată cu COVID-19

Boris Johnson a anunțat ce se întâmplă de luni, 17 mai. Ce restricții se ridică în Anglia în a treia fază a relaxării