in

Oficiul naţional de statistică de la Londra: creştere uriaşă a numărului de români, la ce cifre s-a ajuns

Oficiul naţional de statistică de la Londra: creştere uriaşă a numărului de români în Marea Britanie. Numărul celor care trăiesc în Anglia şi Ţara Galilor, născuţi fiind însă în afara Marii Britanii a ajuns la 10 milioane, în principal printr-o creştere uriaşă a numărului de cetăţeni români, arată cele mai recente date de recensământ publicate miercuri de Oficiul naţional de statistică de la Londra, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis a decorat mai mulți români din Marea Britanie. „Promovează imaginea, cercetarea și cultura românească în Regatul Unit”

Raport Oficiul naţional de statistică de la Londra

Potrivit acestora, în 2021 în Anglia şi Ţara Galilor trăiau 539.000 de rezidenţi născuţi în România, faţă de doar 80.000 în 2011, ceea ce înseamnă cu 576% mai mulţi. Creşterea mare a numărului celor născuţi în România a urmat ridicării restricţiilor la lucru în Uniunea Europeană, în 2014.

Conform aceloraşi date, numărul total al rezidenţilor din Anglia şi Ţara Galilor născuţi în afara Regatului Unit a crescut cu 2,5 milioane faţă de 2011.

India rămâne ţara natală cea mai răspândită în rândul acestor rezidenţi, cele 925.000 de persoane de origine indiană care trăiesc în Marea Britanie reprezentând 1,5% din populaţia ţării de origine.

În paralel, numărul celor născuţi în Irlanda a scăzut de la 407.000 în 2011 la 325.000 în 2021.

Datele recensământului au arătat cum s-a schimbat populaţia pe parcursul ultimului deceniu, care a cuprins atât Brexitul cât şi pandemia, a notat directorul adjunct al oficiului de statistică, Jon Wroth Smith.

“Putem vedea că românii au fost un vector important al acestei schimbări, dar au fost în acelaşi timp creşteri datorate migraţiei din India, Pakistan şi Polonia, precum şi din ţări sud-europene ca Italia”, a menţionat acesta, potrivit știripesurse.ro .

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.3]

pret alimente creste

Prețurile alimentelor din Marea Britanie cresc în cel mai rapid ritm înregistrat vreodată, criza costului vieții se extinde

tarom blue air

Ministrul Transporturilor refuză propunerea deputatului de diaspora Făgărășian: ”Puţin probabil ca Tarom să acopere oferta de servicii Blue Air”