in

Brexitul i-a frânt aripile. Elevă din România acceptată la Oxford nu are bani ca să își poată continua studiile

O elevă de clasa a 12-a din Constanța a fost acceptată la una dintre cele mai apreciate universități din lume, la Oxford, din Marea Britanie.

Antonia, o elevă a Liceului Teoretic „Ovidius” , a câștigat numeroase premii, însă visul său cel mai mare a fost acela de a intra la o universitate de prestigiu din străinătate. Prin multă muncă, dar și ambiție, tânăra a fost admisă la Universitatea Oxford unde ar trebui să studieze Biochimia.

„Acum că am intrat, îmi doresc, fac toate demersurile posibile pentru mine să ajung să studiez acolo. Din cauza faptului că taxa de școlarizare reprezintă un impediment pentru mine, în momentul de față”, a declarat Antonia Pănescu, eleva admisă la Oxford.

Tânăra consideră că posibilitatea de a urma cursuri la o universitate dotată, fruntașă în domeniul cercetării, îi va deschide noi orizonturi.

„Îmi doresc foarte mult să aplic în cercetare, să pot eu, prin creativitate științifică să îmbogățesc acest domeniu. Cursurile care se predau sunt foarte bine structurate, astfel încât să am o educație atât teoretică, cât și practică”, a mai spus Antonia Pănescu.

Au fost doar patru locuri disponibile pentru specializarea la care tânăra visează-biochimia. În ciuda performanței, familia fetei nu își permite să plătească taxele școlare uriașe, potrivit Observator.


Regina Marii Britanii, ultima „victimă” a militanților BLM. Ce s-a întâmplat cu portretul suveranei de la Universitatea Oxford

Antonia are nevoie de sprijinul moral, dar și financiar al oamenilor, pentru că având în vedere ieșirea Marii Britanii din UE, ea nu mai beneficiază de sprijinul financiar acordat de statul britanic.

Astfel, în loc de 9.000 de lire sterline, trebuie să plătească pentru fiecare an de studiu 37.500 de lire, plus cheltuielile zilnice. Vorbim în total de 200.000 de lire pe care ar trebui să îi plătească pentru patru ani de studii.

„Pe lângă această sumă pe care încerc să o strâng acum, facultatea aproximează că va mai fi nevoie de încă 14.000 de lire pe an pentru costuri de trai. Această sumă eu pot să o acopăr cu bursa pe care am câștigat-o, numită Palgrave Brown”, a mai declarat Antonia Pănescu, elevă admisă la Universitatea Oxford.

Împreună cu părinții ei, eleva a încercat fel și fel de soluții, de la apelarea la fundații educaționale, până la împrumutul de la bancă. Însă chiar și așa mai are nevoie de 11.000 de lire. Bani pe care trebuie să-i strângă până pe 25 iunie. Cei care pot și își doresc să o ajute pe Antonia să-și urmeze visul, o pot face donând prin Revolut: RO83 BREL 0005 5046 5137 0100, Antonia-Florina Pănescu.

Până pe data de 25 iunie, fata trebuie să trimită la Universitatea Oxford din Marea Britanie, dovada că poate să își plătească aceste studii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 2.6]

Mare Britanie, vești bune pentru turism: Persoanele care au făcut ambele doze nu vor mai sta în carantină

Ambasadorul Marii Britanii, declarație șoc: „În ciuda absenței micilor din bucătăria englezească, un milion de români au ales să trăiască în UK…”