in

Crin Antonescu – atac dur la extremiștii britanici

Într-un articol publicat în politics.co.uk, președintele Senatului României, Crin Antonescu, le cere politicienilor din Marea Britanie să îi respingă pe „populiștii fără scrupule”. Înaintea unei întâlniri importante pe care o va avea cu Nick Clegg, vicepremierul Marii Britanii, Antonescu a scris că relația reciproc avantajoasă între România şi Marea Britanie este pusă în pericol de retorica feroce creată în jurul încetării restricţiilor pe piaţa muncii la sfârşitul acestui an.Au existat întotdeauna politicieni populişti fericiţi să profite de temerile oamenilor pentru câştigul electoral. Sunt întristat că în Europa secolului al XXI-lea, şi în special în Marea Britanie, se întâmplă în continuare astfel”, a scris Antonescu, citat de Agerpres.

„În 2007, atunci când România a aderat la UE, am fost de acord, fără tragere de inimă, să amânăm punerea în aplicare a celei de-a patra libertăţi fundamentale a UE – dreptul de a trăi, munci şi de a învăţa oriunde în UE – până în 2014”, a adăugat oficialul român.

„Prin urmare, sunt frustrat şi jignit că unii sugerează în prezent că aceste restricţii ar trebui să fie menţinute pentru a opri un tsunami imaginar de infractori needucaţi şi nespălaţi să îmbrăţişeze civilizaţia”, a subliniat el.

Politica anti-imigrație aduce UKIP un scor istoric la alegerile locale

Miting anti-imigrație: „Locuri de muncă și locuințe pentru britanici”

Antonescu a adăugat: „Este timpul ca mainstream-ul politic din Marea Britanie să conteste pe faţă dauna xenofobă provocată de populiştii fără scrupule. Este timpul ca acesta să explice britanicilor beneficiile pe care le aduc românii în Marea Britanie şi vice-versa”.

Potrivit Agerpres, articolul sugerează că, în România, clasa politică îşi pierde răbdarea faţă de comentariile din ce în ce mai vocale despre făcute de politicienii UKIP şi de o parte a Partidului Conservator.

Liberalii britanici, chestionați de președintele PNL

Antonescu urmează să îl întâlnească pe vicepremierul Clegg (democrat-liberal) pe parcursul zilei de joi, 13 iunie, pentru discuţii în cadrul cărora se aşteaptă ca oficialul român să pună întrebări cu privire la natura dezbaterii privind imigraţia din România. Oficialul român va întreba şi de ce parlamentarii pro-europeni din rândurile liberal-democraţilor sunt atât de ezitanţi să se confrunte frontal cu retorica UKIP.

Crin Antonescu participă, pe 13 și 14 iunie la cea de a 15-a reuniune a Asociației Senatelor din Europa, eveniment găzduit în acest an de Camera Lorzilor. În cadrul reuniunii vor fi dezbatute două teme, „Relația dintre camerele superioare și camerele inferioare” și „Senatele și utilizarea mass-media de socializare”, transmite Agerpres.

Cu această ocazie, preşedintele Senatului va avea întâlniri bilaterale cu omologi din Franţa, Olanda, Polonia, Spania, precum şi o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai Parlamentului şi Guvernului britanice.

De asemenea, preşedintele Senatului va avea o întrevedere cu preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu România din Camera Lorzilor, Lord Davies of Stamford, şi cu reprezentanţi ai Romanian Business Club.

Asociaţia Senatelor din Europa a fost constituită în anul 2000 şi reuneşte preşedinţii camerelor superioare ale parlamentelor din 15 state europene – Austria, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Marea Britanie, Republica Cehă, Elveţia, Franţa, Republica Federală Germania, Italia, Olanda, Polonia, România, Federaţia Rusă, Slovenia, Spania – şi Consiliul de Stat din Luxemburg, cu statut de observator.

Asociaţia are ca principale obiective dezvoltarea relaţiilor dintre membrii săi, promovarea bicameralismului în cadrul democraţiei parlamentare, consolidarea identităţii şi conştiinţei europene.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fără alcool „La Gogu”, după o bătaie ca-n filme

Inundaţiile fac prăpăd în ţară: trei morţi, zeci de localităţi sub apă, culturi compromise