in

Emma Răducanu, decorată cu Ordinul Imperiului Britanic

Emma Răducanu, decorată cu Ordinul Imperiului Britanic

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu va deveni, la 19 ani, cea mai tânără persoană care primește Ordinul Imperiului Britanic.

Jucătoarea cu origini române și chineze va primi prestigioasa distincție după ce în acest an a adus prima victorie pentru Marea Britanie în turneul feminin de la Wimbledon din ultimii 44 de ani. Într-o ceremonie care va avea loc în prima zi a Noului An vor mai fi decorate și alte nume mari. Daniel Craig va primi medalia rară Ordinul Sfântul Mihail și Sfântul Gheorghe pentru interpretarea rolului agentului 007 în franciza James Bond.

Și echipa de fotbal a Angliei care a ajuns în finala Euro 2020 va fi premiată în aceeași gală.

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, campioană la US Open, a fost aleasă personalitatea sportivă a anului 2021 de către BBC. La 18 ani Răducanu a pus capăt unei așteptări de 44 de ani în Marea Britanie pentru o campioană de Grand Slam la simplu feminin, cu victoria sa de la Flushing Meadows.

BBC: Emma Răducanu, personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie

Victoria ei a urmat unei curse până în turul al patrulea la Wimbledon, în iulie, la debutul ei pe tabloul principal de Grand Slam. În urma votului publicului, scafandrul Tom Daley s-a clasat pe locul al doilea, iar înotătorul Adam Peaty pe locul al treilea.

 „Este o mare onoare doar să mă aflu printre acești nominalizați. Felicitări vouă și tuturor realizărilor voastre”, a spus Răducanu, citată de Observator.

Acum în vârstă de 19 ani și aflată pe primul loc în clasamentul britanic, Răducanu devine prima jucătoare de tenis încoronată ca personalitate sportivă a anului de la Virginia Wade, în 1977 – ultima britanică care a câștigat un titlu de Grand Slam la simplu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 5]

Campion mondial la kickboxing, ucis de COVID. Ce le spunea oamenilor înainte să se infecteze

Campion mondial la kickboxing, ucis de COVID. Ce le spunea oamenilor înainte să se infecteze

parlament irlandez beat

Alertă la Parlamentul României! Un irlandez beat a spart un geam şi a intrat în clădire în toiul nopţii