in

O româncă din UK despre consecinţele Brexit: „îmi este ruşine să recunosc, dar acum evit să mai vorbesc română în public”

O româncă stabilită în Marea Britanie a povestit pentru publicaţia The Guardian despre schimbările apărute în viaţa ei după Brexit.

Iată scrisoarea Alexandrei, publicată de Antena 3:

„Aţi avut vreodată un coşmar că vă întoarceţi la şcoală şi sunteţi dezbrăcaţi, iar toată lumea se holbează? Aşa mă simt acum. Nu m-am schimbat, nu am făcut nimic diferit, doar că mă simt mereu urmărită, ca şi când cineva aşteaptă să fac o mişcare greşită ca să zică: Gata, s-a terminat!”, a spus Alexandra, care locuieşte în Birmingham.

„Fără stratul protector oferit de Uniunea Europeană, mă simt expusă şi nedorită, dar poate aşa a fost mereu. Se pare că referendumul legalizează rasismul, oferă oamenilor oportunitatea să spună tot ce vor despre imigranţi.

Dintr-o data este în ordine să fii rasist pentru că mai bine de jumătate din ţară a votat pentru ieşirea din UE. În comunitatea unde locuiesc, peste 80% au votat pentru Brexit(…). Eu sunt din România, şi îmi este ruşine să recunosc, dar acum evit să mai vorbesc română în public. Oamenii se uită, devin agitaţi, şi câteodată chiar se mută de pe scaun în autobuz dacă mă aud”.CITITI MAI MULT:

Rasism la școală. Un profesor umilește un copil român: „Pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele”

Credeți că rasismul s-a intensificat în UK după referendumul pentru Brexit? Iată câteva imagini care vă vor pune pe gânduri

Rasismul, în creştere în Marea Britanie

Români la Londra, despre viața după Brexit: „Am început să fim priviți cu coada ochiului”

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brexitul va lovi puternic în băncile britanice. Londra ar putea să își piardă poziția de capitală financiară

Este divorțul anului. Un celebru cuplu se desparte după 12 ani de conviețuire