in

Românii din Londra, reticenți la vaccin. Consiliul Barnet organizează un eveniment special de vaccinare a românilor

Joi, 27 mai, între orele 15.00 și 18.00, Consiliul Barnet organizează un eveniment de vaccinare a membrilor comunității românești, în special a celor din nordul Londrei, din zonele Barnet, Brent și Harrow.

Evenimentul va avea loc într-una dintre zonele unde se află cea mai mare concentrație de români din capitala britanică, în Burnt Oak, la Watling Medical Centre, 108 Watling Avenue, HA8 0NR.

Timp de 3 ore, românii vor putea să se vaccineze cu vaccin Pfizer, după ce, în prealabil, și-au făcut o programare la adresa de email NHS pusă la dispoziție special pentru acest eveniment: [email protected] .

„Evenimentul a fost pus la punct de Consiliul Barnet pentru a oferi un mediu confortabil și familiar celor care doresc să se vaccineze din comunitatea românească”, a declarat pentru Ziarul Românesc Anca Coman, coordonator de comunicare al Consiliului Barnet. „Este vorba despre cei care trebuie să facă prima doză de vaccin anti-COVID”, a mai menționat ea.

Marea Britanie începe testele pentru a treia doză de vaccin. Studiul debutează în iunie

La evenimentul de joi vor fi voluntari care vorbesc limba română, vor fi împărțite materiale despre vaccin în limba română, iar oamenii vor avea la dispoziție teste COVID rapide pe care le vor putea lua acasă pentru a le folosi, a mai spus Anca Coman.


De asemenea, cei care vor veni să se vaccineze vor primi pachete cu produse românești.

Cei care doresc să se vaccineze nu trebuie să fie înscriși la medicul de familie și nici nu trebuie să cunoască numărul NHS, însă participarea nu se va face decât cu programare.

La eveniment pot participa și cei care nu sunt siguri 100% că doresc să se vaccineze, pentru a discuta cu specialiștii.

„Inițiativa a fost luată pentru că se pare că cei din comunitatea românească sunt destul de reticenți în a-și face vaccinul. S-a decis ca un eveniment între români i-ar putea face să se simtă mai confortabil, să știe că este în regulă să se vaccineze. Să nu fie ceva clinic, ci ceva mai lejer, așa cum s-a făcut la Castelul Brand”, ne-a mai spus Anca Coman, de la Consiliul Barnet.

Astfel de evenimente s-au mai făcut și pentru comunitate de musulmani, dar și pentru refugiați sau oameni fără adăpost.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.3]
ȘOCANT! Activistă Black Lives Matter, împușcată în cap în Londra. Primise numeroase amenințări cu moartea

Șoferii români, mărturii despre IADUL de la Calais. „S-au spart parbrize, s-au tăiat prelate… Dacă prind un imigrant la mine în cabină și îl bat”