in

Un român de etnie romă, ales consilier la Newcastle: „Argumentul meu principal a fost competența”

Nicu Ion, un profesor de matematică din România stabilit în Newcastle, a fost ales consilier local din partea Partidului Laburist la alegerile locale de joi, 6 mai, în Anglia.

Nicu Ion este de etnie romă și vrea să lupte cu prejudecățile și să-și ajute comunitatea. Iar succesul de acum îl face să-și dorească să candideze și la alegerile parlamentare.

Proaspătul consilier laburist este constănțean care s-a stabilit în Marea Britanie în urmă cu 9 ani. Și-a luat soția și fetița și a decis să înceapă o nouă viață în Newcastle, unde a fost acceptat ca profesor de matematică la un colegiu. În urmă cu doi ani, s-a hotărât să intre în politică.

Nicu Ion a explicat la Digi24 de ce a vrut să facă acest pas:  „Doream să aduc la cunoștința autorităților locale faptul că există o comunitate românească, formată în majoritate din romi, care nu erau reprezentați, nu aveau o voce în viața publică”.

A ales Partidul Laburist, de centru-stânga, orientat spre politici sociale, și care încurajează participarea minorităților în viața publică.

Prima româncă aleasă consilier în Marea Britanie. A candidat pentru Partidul Laburist


„M-am înscris online, un an de zile n-am interacționat deloc cu partidul, doar prin emailuri. Până la urmă, am reușit să ajung la sediul central. (…) Mi-am depus candidatura pentru a deveni candidat. Acolo, am participat la interviu. Nu aveam vechimea necesară pentru a fi selectat ca și candidat, însă interviul a fost foarte bun și au dat o derogare”, a povestit românul din Newcastle.

 „Argumentul meu principal a fost competența”, spune Nicu Ion. „Activitățile mele de voluntariat, munca pe care am făcut-o cu comunitatea”, a exemplificat românul.

A mers din ușă în ușă ca să-i convingă pe englezi să-l voteze, iar aceștia l-au ales într-un procent covârșitor. „66% din votanți, într-o zonă a orașului în care votul românesc nu este decisiv. Este important, undeva pe la 10%”, a precizat Nicu Ion.

Încântat de rezultat, românul vrea acum să candideze și la alegerile parlamentare.

La alegerile locale de joi, a mai fost aleasă consilier local și românca Alexandra Bulat, în comitatul Cambridgeshire, tot din partea Partidului Laburist.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Ce sunt OBLIGAȚI să facă românii care vin în Anglia de luni, 17 mai. Ce se întâmplă cu persoanele vaccinate și cu cei care au avut COVID

O fetiță din Marea Britanie a venit pe lume în timp ce mama ei era în comă, infectată cu COVID-19