in

A murit primul câine testat pozitiv cu Covid-19, a luat virusul de la stăpânul său

Buddy, un ciobănesc german de șapte ani din New York, este primul câine răpus de coronavirus din Statele Unite, anunță Mediafax. Buddy a contactat virusul de la stăpânul său Robert Mahoney, care a fost testat și descoperit pozitiv în primăvara acestui an, la început de pandemie.

După trei luni de agonie câinele a murit, însă medicii susțin că virusul doar i-a complicat situația deja precară.

Doi medici veterinari care au examinat analizele medicale ale lui Buddy au declarat pentru presă că acesta era cel mai probabil bolnav de cancer înainte să contacteze virusul.

„Nu este clar dacă cancerul l-a făcut mai susceptibil la contractarea coronavirusului, sau dacă virusul l-a îmbolnăvit, ori dacă a fost doar un caz de sincronizare a ambelor afecțiuni care au dus la moartea câinelui”, a relatat revista National Geographic, potrivit redactia.ro.

Câinele s-a îmbolnăvit în aprilie și familia a bănuit că acesta are virusul, dar abia la jumătatea lunii mai stăpânii au găsit un medic veterinar care să îl testeze și sa confirme infectarea.

„Le spui oamenilor că prietenul tău câinele a fost pozitiv, iar ei te privesc ca și cum ai zece capete”, a declarat pentru revista National Geographic, Robert Mahoney și soția sa Allison.

America a confirmat infectarea lui Buddy cu virusul Sars-Cov-2
Pe data de 2 iunie, Departamentul Agriculturii din SUA a confirmat că Buddy a fost primul câine care a testat pozitiv coronavirusul din SUA.

Stăpânii susțin cu regret că au asistat la suferința câinelui și că nu au avut cum să îl salveze. A fost necesar să meargă cu el la eutanasiere pentru a-l cruța de chin, chiar dacă în ochii săi se citea voința și dorința de viață.

Cel de-al doilea câine care a avut rezultate pozitive era din Georgia, iar al șaselea câine din Carolina de Sud. Amândoi au murit, dar decesul lor a fost atribuit altor condiții  și nicidecum nu a căzut vina pe inamicul invizibil cu care planeta se luptă.

Mai puțin de 25 de câini și pisici sunt confirmate că sunt infectate cu coronavirus în SUA, conform USDA. Nu există însă o cerință obligatorie de testare pentru animalele care locuiesc în case cu persoane pozitive cu Covid-19, astfel încât nu se știe câte animale de companie din SUA pot fi infectate și dacă cele cu condiții de sănătate precare, similare cu oamenii, pot avea un risc mai mare.
Crimă în centrul Londrei: bărbat ucis cu o macetă pe Oxford Street, în fața cumpărătorilor îngroziți – VIDEO

Boris Johnson: Revenirea tuturor copiilor la şcoală din septembrie, ”o datorie moral şi o prioritate naţională”