in ,

Leeds, Marea Britanie. Ce trebuie să faci dacă te rănești sau te îmbolnăvești. Poți evita aglomerația de la Urgență dacă te informezi din timpMenținerea stării de sănătate este un obiectiv esențial asupra căruia se focalizează campania lansată pe 5 februarie de Sistemul Național de Sănătate (NHS) din Leeds, având drept populație țintă persoanele care provin din Europa de Est.

Parteneriatul NHS Leeds Clinical Commissioning Groups (CCG) colaborează cu comunitățile poloneză, română, cehă și lituaniană din oraș, pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă modul în care pot accesa serviciile corecte pentru ajutor, în cazul în care se îmbolnăvesc sau se rănesc.

 

Pe lângă orientarea persoanelor către serviciile potrivite, CCG colaborează cu reprezentanții comunităților. Se dorește educarea oamenilor astfel încât aceștia să acorde o mai mare îngrijire propriei lor sănătăți. Acest lucru cuprinde deținerea unui cabinet medical bine dotat, pentru tratarea unor afecțiuni des întâlnite, precum durerile de gât sau răcelile.

Campania ajutăpersoanele care au sosit de puțin timp în Regatul Unit să înțeleagă modul în care pot accesa serviciile din cadrul comunității, fără a fi nevoie să se prezinte la urgențele spitalelor, care sunt de cele mai multe ori destul de solicitate. Acest lucru cuprinde promovarea susținerii disponibile în cadrul farmaciilor din cadrul comunității, înregistrarea la un medic de familie (GP) și aflarea mai multor detalii despre suportul disponibil la centrele de prezentare și la unitățile pentru răni minore.

Shak Rafiq, Manager de comunicare pentru NHS Leeds,  a declarat: „Sosirea într-o țară nouă prezintă o serie de provocări, inclusiv unele legate de modul de accesare a serviciilor de îngrijire a sănătății. Folosim această campanie pentru a-i ajuta pe oameni, pentru ca aceștia să știe cum să utilizeze serviciile cele mai adecvate în cazul în care ei sau persoanele apropiate lor se îmbolnăvesc sau se rănesc. Aceasta este parte a eforturilor noastre de a-i ajuta pe oameni să utilizeze unitățile de urgențe și accidente în mod înțelept, astfel încât unitățile de primiri urgențe din cadrul orașului, care sunt solicitate, să se poată ocupa de persoanele cel mai grav bolnave sau cel mai grav rănite.”

 

În cadrul campaniei, reprezentanții comunității vor vorbi în cadrul bisericilor și școlilor și vor distribui broșuri de informare în cadrul unor ateliere ce se adresează comunităților est-europene.  Un site web dedicat va furniza informații, legături către fișiere video cu instrucțiuni de ajutor și, totodată, va exista o campanie dedicată pe social media.

Există multe modalități diferite prin care oamenii pot obține ajutor, pot beneficia de tratamentul corect, iar serviciile solicitate, furnizate de NHS, să fie de ajutor pentru aceia care au nevoie de ele cel mai mult.

Opțiunile în Leeds sunt:

  • Auto-îngrijire: îngrijiți-vă la domiciliu, cu ajutorul unei rezerve bine dotate de medicamente.
  • Farmacie: pentru consiliere la nivel de expert cu privire la bolile obișnuite și la cele mai bune medicamente de tratare a acestora.
  • Medic de familie: în cazul afecțiunilor de care nu puteți scăpa, aranjați să vă consulte un doctor.
  • Sunați la 111: în cazul în care aveți nevoie de îngrijiri medicale de urgență, luați legătura cu NHS 111, care vă va ajuta să accesați serviciile de pe plan local, care vă pot ajuta cel mai bine.
  • Centrul de prezentare NHS sau Unitatea de răniri minore: pentru tratamentul afecțiunilor sau rănirilor minore, în lipsa unei programări.
  • Accidente și Urgențe sau 999: pentru stările foarte grave sau care vă amenință viața.

Pentru informații suplimentare referitoare la accesarea serviciilor cele mai adecvate în limbile poloneză, română, cehă sau lituaniană, vă rugăm să vizitați: www.healthinleeds.org.ukRâsul nu are granițe. Festivalul Est European de Comedie vine la Londra

Poliția din Plymouth recrutează vorbitori de limba română. Vezi ce posturi sunt scoase la concurs și care sunt cerințele