in

Pandemia COVID-19: Peste 3 milioane de morți la nivel global. Un milion doar în ultimele 3 luni

Numărul global de morți din cauza COVID-19 depășește 3 milioane – ultimul milion de decese fiind înregistrat în doar trei luni.

Potrivit datelor Reuters, a trecut mai bine de un an pentru ca numărul morților să ajungă la 2 milioane, însă rata mortalității s-a accentuat în ultimul trimestru de pandemie.

Cea mai recentă reapariție a infectărilor, în special în Brazilia și India, vine în ciuda eforturilor de vaccinare, scrie Daily Mail.

Oficialii din domeniul sănătății dau vina pe mai multe variante de COVID care au fost detectate pentru prima dată în Marea Britanie și Africa de Sud.

Brazilia este lider mondial în numărul mediu zilnic de noi decese raportate, acolo se întâmplă unul din patru decese la nivel mondial, în fiecare zi, potrivit analizei Reuters.

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut starea teribilă a națiunii braziliene, declarând că țara se află într-o situație foarte critică, cu un sistem de sănătate copleșit.

„Într-adevăr, există o situație foarte gravă în acest moment în Brazilia, unde avem o serie de state aflate în stare critică”, a declarat Maria Van Kerkhove, epidemiolog al Organizației Mondiale a Sănătății, care a adăugat că multe unități de terapie intensivă sunt ocupate în proporție de peste 90%.

India a raportat o creștere record a infectărilor cu Covid-19 luni, devenind a doua națiune după Statele Unite care a postat peste 100.000 de cazuri noi într-o singură zi.

Populația din Marea Britanie va primi gratis două teste Covid pe săptămână

Maharashtra, cel mai afectat stat al Indiei, a început luni închiderea centrelor comerciale, cinematografelor, barurilor, restaurantelor și lăcașurilor de cult, deoarece spitalele sunt copleșite de pacienți.

Regiunea europeană, care include 51 de țări, are cel mai mare număr total de decese, cu aproape 1,1 milioane de morți.

Cinci țări europene, inclusiv Regatul Unit, Rusia, Franța, Italia și Germania, reprezintă aproximativ 60% din totalul deceselor de coronavirus din Europa.

Statele Unite au cel mai mare număr de decese din orice țară din lume, cifra fiind acum de 555.000 și reprezintă aproximativ 19% din toate decesele cauzate de Covid-19 din lume.

Cazurile au crescut în ultimele trei săptămâni, dar oficialii din domeniul sănătății cred că campania națională de vaccinare rapidă poate preveni creșterea deceselor. O treime din populație a primit cel puțin o doză de vaccin.

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă țările să doneze mai multe doze de vaccin pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor de vaccinare pentru cei mai vulnerabili din țările mai sărace.
Drumul spre libertate în Marea Britanie. Următorii pași pentru ieșirea din lockdown pe 12 aprilie, 17 mai și 21 iunie. Ce restricții se vor relaxa începând de săptămâna viitoare

Mare Britanie. Specialiștii nu sunt de acord cu premierul: „Ridicarea restricțiilor ar putea duce la creșterea deceselor”