in

Stadioanele din Londra, transformate în centre de vaccinare gigant. Sute de mii de persoane au făcut rezervări după ce s-a trecut la imunizarea celor de 18-20 de ani

Stadioanele din Londra s-au transformat în centre gigantice de vaccinare pentru a face față fluxului de rezervări în ziua în care Marea Britanie a anunțat că trece la vaccinarea persoanelor între 18 și 20 de ani.

Peste 700.000 de rezervări au fost făcute în ziua în care vaccinurile au devenit disponibile pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani din Anglia.

Un total de 721.469 de sloturi au fost rezervate vineri, 18 iunie, prin intermediul serviciului național de rezervare – echivalentul a 30.000 pe oră sau mai mult de opt pe secundă, scrie Sky News.

Public Health England arată că a existat o creștere de 79% a cazurilor variantei Delta, identificată pentru prima dată în India, în doar o săptămână – iar creșterea infecțiilor s-a concentrat în principal la grupele de vârstă mai tinere.

Pentru a face față cererii, a început un „efort imens” de vaccinare, stadioanele și terenurile de fotbal din Londra fiind transformate în centre de vaccinare gigant.

România: Coadă la vaccinare pentru trei mici și două chifle


La stadionul West Ham United din estul Londrei, sâmbătă, 19 iunie, au fost disponibile 15.000 de vaccinuri – „sute” de oameni stând la coadă pentru a face prima doză de vaccin.

Și terenurile echipei Chelsea din Stamford Bridge, Tottenham Hotspur FC, Charlton Athletic FC, Selhurst Park și Crystal Palace Athletics Center au fost, de asemenea, utilizate pentru administrarea vaccinurilor.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a subliniat că britanicii nu trebuie să fie înregistrați la un medic de familie pentru a se vaccina.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat: „Este incredibil să vedem entuziasmul tinerilor pentru vaccinare în toată țara și este o dovadă a muncii fantastice a echipei de a păstra cât mai mulți oameni în siguranță”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.3]
Europa nu mai are nevoie de alimentele și băuturile britanice. Exporturile către UE, pierderi de 2 miliarde de lire sterline

Londra: Cerșetorii români care dorm în stațiile de metrou, somați să „părăsească imediat zona”