in

Testare în masă în Anglia, pentru depistarea persoanelor infectate cu varianta sud-africană a coronavirusului

Într-o încercare disperată de a ține evidența persoanelor infectate cu tulpina din Africa de Sud a coronavirusului, ce pare rezistentă la vaccinuri, zeci de mii de oameni din Woking, Walsall, precum și din părți din Londra, Kent, Hertfordshire și Lancashire vor fi testați într-o campanie de testare în masă „door to door”.

Peste 80.000  de persoane cu vârste de peste 16 ani vor fi vizați, iar rezidenților li se va cere să facă un test, indiferent dacă au sau nu simptome. Șefii locali din domeniul sănătății vor merge din ușă în ușă, însoțiți de ofițeri de poliție, pompieri și lucrători consiliilor locale.

Public Health England a depistat deja 105 cazuri ale variantei sud-africane „B.1.351” începând cu 22 decembrie, inclusiv 11 persoane care nu călătoriseră în afara țării.

Guvernul britanic investește sute de milioane de lire sterline în testarea rapidă a Covid-19

PHE a declarat că a fost efectuată o „investigație amplă de urmărire a contactelor” pentru a izola contactele apropiate ale celor 11 pacienți. În prezent, nu există dovezi că varianta cauzează simptome mai severe.

Experții se tem că ar putea exista încă alte sute de cazuri în Marea Britanie, deoarece PHE analizează doar unul din 10 eșantioane pozitive aleatorii și tulpina nu poate fi reperată în testele PCR standard. Toate testele confirmate cu Covid vor fi trimise la laboratoare pentru testarea ulterioară.

La fel ca varianta Kent, versiunea sud-africană poartă mutația N501Y, ceea ce o face mult mai transmisibilă decât tulpina originală Covid, iar oamenii de știință se tem că recunoașterea de sistemul imunitar poate fi dificilă, chiar și la persoanele vaccinate.
Bebeluș din Suceava, mort după scufundarea în cristelniță. Petiție online pentru schimbarea ritualului de botez

Videochat masculin. S-a întors din Anglia în România și s-a apucat să facă videochat: „Era singurul job accesibil”