Un medic român din UK îl contrazice pe Boris: „Noua tulpină din Marea Britanie crește contagiozitatea, nu severitatea bolii”

Un medic român care lucrează într-un spital din Birmingham, unde tratează pacienți cu COVID a explicat, la emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, despre cât de contagioasă și de agresivă este noua tulpină a coronavirusului.

Numărul cazurilor de infectare cu tulpina britanică de COVID este în creștere în foarte multe țări, iar specialiștii avertizează că poate provoca un nou val al pandemiei.

Varianta a fost depistată și în România, pe 8 ianuarie, scrie Libertatea.

Recent, au fost confirmate alte două cazuri, niciuna dintre persoanele confirmate nefiind anterior în călătorie în Marea Britanie.

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat că noua variantă a virusului se transmite mai rapid și are o mortalitate mai mare cu până la 30%.

Numărul cazurilor noi de coronavirus din Marea Britanie depășește zilnic 30.000, iar recent a fost raportat cel mai mare număr de decese cauzate de COVID-19 de la începutul pandemiei.

Boris Johnson, afirmație ȘOCANTĂ: Noua variantă de COVID, cu 30% mai mortală decât cea inițială

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a atenționat recent că există un risc foarte ridicat de răspândire a noilor tulpini în comunitate.

Medicul Mihai Papagheorghe susține că situația este destul de complicată la spitalul unde lucrează el.

„Avem un număr foarte ridicat de cazuri în UPU, unde lucrez. Numărul de cazuri este în creștere, iar  probabilitatea să fim copleșiți este destul de serioasă”, a mai declarat acesta.

„Noua tulpină crește contagiozitatea bolii, dar severitatea bolii nu este schimbată și, din fericire, vaccinurile sunt eficace și împotriva acestor noi tulpini care tot apar”, a afirmat medicul, contrazicându-l pe premierul britanic care susține că noua variantă este și mai mortală decât cea inițială.

„De când am început vaccinările, se vede o luminiță la capătul tunelului, la care ținem cu toții. Pe zi, se vaccinează mai mulți civili decât se vaccinează într-o lună în Franța”, a mai spus doctorul român.

El mai este de părere că, în ceea ce privește vaccinul, mai întâi, trebuie discutat cu cei indeciși, cu cei ferm împotriva vaccinării.

„Eu aș începe cu indecișii, să discutăm despre date, despre rude vaccinate care nu au avut reacții adverse. Cei care sunt ferm împotrivă reprezintă o masă dificil de convins și care nu prea răspunde la dovezi, însă merită încercat”, a mai spus Mihai Papagheorghe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se prăbușește piața imobiliară din Londra? Prețul chiriilor, în declin

Londra: Ce reacție au avut niște români când polițistul le-a vorbit în limba lor