in

Apel pentru Schimbare Adevărată!

Un grup format din oameni de cultură, artişti, întreprinzători, jurnalişti, sportivi şi lideri ai unor asociaţii civice din România şi din diaspora au iniţiat o petiţie online, cu titlul “Apel pentru o schimbare adevărată!”Iată care sunt motivele petiţiei:

• României i-a fost furată şansa prosperității prin muncă şi talent.

• României i-au fost furate libertățile în numele austerității și așa zisei stabilități economice.

• României i-a fost furat viitorul, milioane de români fiind siliți nevoiți să muncească în străinătate.

• României i-a fost furat prezentul din cauza politicilor fără sens, care nu creează oportunități pentru cetățeni, pentru comunitățile locale și pentru sectorul privat.

• României i-a fost furată solidaritatea, fiind împărțită în angajați și angajatori, pensionari și tineri, distrugând fibra socială și morală, corupând elite și subordonând instituții. • României i-a fost furată demnitatea, condamnând o țară întreagă la sărăcie și divizare.

Ne-au furat speranța şi încrederea, ne-au batjocorit în numele unei politici care nu ne slujește și pe care nu vrem să o mai slujim. Ne-au furat şi ne-au batjocorit până când o mână de oameni curajoşi a ieşit în stradă pentru a le spune tuturor: Ajunge!

Acum, mii de români cer, în stradă, în toată ţara, Schimbare. Acum este momentul Adevăratei Schimbări.

Prin aceasta petiţie vrem:

• O Schimbare Adevărată care să șteargă cu buretele 22 de ani de minciună, furt, parvenire, ipocrizie și impostură.

• O Schimbare Adevărată care să mobilizeze românii și să alunge toți profitorii, clienții și impostorii politici.

• O Schimbare Adevărată care să măture o clasă politică lașă, incompetentă, înstrăinată de nevoile cetățenilor și de glasul românilor.

• O Schimbare Adevărată care să însemne un nou mod de a face politică și care să pună, pentru prima dată în 22 ani, aleșii la picioarele alegătorilor.

Adevărata Schimbare este amplă şi profundă și începe cu gestul firesc și personal de a ne lua țara înapoi.

Nu este suficientă înlocuirea unui om cu altul, oricât de rău ar fi unul și oricât de bun ar fi altul. Nu este suficientă înlocuirea unui Guvern cu altul sau a unui partid cu altul.

Adevărata Schimbare înseamnă profesionalism, competență, meritocraţie, depolitizare și respect pentru cetățean peste tot unde se cheltuie banul românilor.

Adevărata Schimbare înseamnă o politică economică națională, care să ne permită să fim o țară dezvoltată și nu o colonie economică nefrecventabilă. Adevărata Schimbare înseamnă implicarea profesioniştilor şi a unei noi generaţii în viaţa publică şi, da, în politică.

Adevărata Schimbare înseamnă o cruciadă împotriva corupţiei, tratând cauzele și nu doar efectele. Un stat grav bolnav nu poate fi tratat cu comprese cu apă rece.

Adevărata Schimbare înseamnă punerea împreună a elitelor profesionale din țară și din străinătate, în slujba unui nou proiect național. Adevărata Schimbare înseamnă eficiență și pragmatism, iar nu ideologii desuete şi vorbe de lemn.

Adevărata Schimbare înseamnă o nouă politică cu noi politicieni, iar nu rotirea la putere a vechilor și insuportabilelor năravuri.

În curaj şi în responsabilitate stă șansa Adevăratei Schimbări. Este vremea schimbării, este timpul ca profesioniştii să facă pasul în faţă şi să-şi asume această misiune. Împreună, putem să ne luăm ţara înapoi! Nu putem să-i lăsăm pe slujitorii unor interese mărunte să ne reprezinte ca popor, ca națiune, ca oameni onești, muncitori și cu un bun-simț de care s-a profitat însă peste măsură.

Vă chemăm să ne fiți alături și să vă alăturați Adevăratei schimbări, să fiți santinelele libertății și democrației reale în România!

În Piaţa Universităţii şi pe străzile din toată România, este datoria noastră de onoare să acţionăm, pentru a ne asigura că nu ne este furată din nou ţara, că impostorii puterii nu sunt înlocuiți cu marionetele opoziției!

Nu cerem decât un singur lucru: oamenii potriviți să ajungă în locul potrivit, profesioniștii să revendice și să preia politica și guvernarea.

Puteţi semna petiţia AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Conferință YoungDiplo: Rolul României în contextul diplomatic actual

Serviciile de telefonie mobilă: Atenție la clauzele contractuale!