in

De anul viitor vor fi mai puține mașini cu volan pe dreapta în România

Potrivit Poliției Române, în România circulă peste 110.000 de mașini cu volan pe dreapta.

De la începutul anului, au fost înmatriculate peste 15.000 de autoturisme cu volan pe dreapta, în ușoară creștere față de 2019.

De asemenea, peste 400.000 de autovehicule rulate, din import au intrat în țară în primele nouă luni ale anului acesta, conform statisticilor.

Potrivit directorului general al Registrului Auto Român, de la 1 ianuarie 2021, dacă perioada de tranziție pentru ieșirea Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va fi prelungită, R.A.R. nu va mai elibera Cărți de Identitate la înscrierea în circulație pentru acest gen de mașini.

Șoferii mașinilor cu volan pe dreapta, pericol public pe șoselele din România. Un deputat PNL trage semnalul de alarmă

Autoturismele din Marea Britanie vor fi considerate automat din afara UE. În schimb, pentru autovehiculele aduse din Irlanda nu vor exista restricții, conform unui protocol semnat pe patru ani cu Uniunea Europeană.

Pentru mașinile cu volan pe dreapta, deja înscrise în circulație, nu există în acest moment prevederi legislativă care să oblige proprietarii la mutarea volanului pe partea stângă.

Pentru polițiști măsura este de bun augur, se arată pe pagina Poliției Române.

Asta pentru că statisticile arătau că 24 din cele 25 de accidente rutiere, produse în prima jumătate a acestui an, în care au fost implicate autoturisme cu volanul pe partea dreapta, vina a aparținut conducătorilor acestora.

De cele mai multe ori, accidentele sunt produse pe fondul unor depășiri neregulamentare. Acest tip de autovehicule asigură o vizibilitate redusă în cazul depășirilor, șoferii fiind nevoiți să pătrundă mai mult pe contrasens comparativ cu autovehiculele cu volanul pe partea stângă.Situația spitalelor din Anglia este CRITICĂ. Peste 6.000 de pacienți internați cu COVID, sute în stare gravă

Alertă în Europa: Numărul de cazuri zilnice de COVID-19 depășește 200.000