in

Șoferii mașinilor cu volan pe dreapta, pericol public pe șoselele din România. Un deputat PNL trage semnalul de alarmă

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat ministrul de Interne informații cu privire la măsurile ce se pot lua pentru limitarea numărului de accidente, se arată pe pagina Camerei Deputaților.

Potrivit unui comunicat de presă al parlamentarului liberal, intitulat „Conducătorii de autovehicule cu volan pe dreapta, pericol public pe şoselele din România”, în 24 din cele 25 de accidente rutiere, în care au fost implicate autoturisme cu volanul pe partea dreaptă, vina a aparținut conducătorilor acestor vehicule.

România: Nu va mai fi permisă înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta provenite din Marea Britanie

„Motivul principal a fost vizibilitatea redusă în cazul depășirilor față de traficul din sens opus”, se arată în comunicat.

Deputatul Oprea mai spune că în ultimii doi ani și jumătate au avut loc 217 accidente, soldate cu 79 de decese și rănirea gravă a 218 persoane, în care au fost implicați conducători de autovehicule cu post de conducere pe partea dreaptă.

În acest context, Dumitru Oprea a cerut ministrului Afacerilor Interne detalii despre prevederile avute în vedere pentru ca autovehiculele cu volan pe partea dreaptă să fie înmatriculate în România numai după mutarea postului de conducere pe partea stângă, dar și după asigurarea celorlalte norme tehnice de admitere în circulație.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șomajul s-ar putea dubla în Marea Britanie. Se așteaptă 3 milioane de șomeri după ce guvernul va întrerupe ajutoarele

Premierul spaniol, supărat pe britanici: „Regiunile turistice din Spania sunt mai sigure decât Marea Britanie”