in

Elevii români au obţinut două medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie

Eleva plutonier Sabina Calișevici, din Câmpulung, și Adrian Toma, din Focșani, au adus României două medalii de aur la faza internațională a Olimpiadei de Geografie, care s-a desfășurat în China, la Beijing. Radu Artiom din Bucureşti şi Sorina Avădanei, din Neamţ, au cucerit medaliile de argint, respectiv bronz.

Sabina Calișevici învață la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc și s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Geografie de la Beijing după ce a obținut primul loc la Olimpiada Națională de Geografie, care s-a desfășurat la Sibiu, în perioada 17-23 aprilie. Sabina a participat la probele suplimentare pentru accederea în lotul naţional și s-a pregătit intens pentru faza internațională a olimpiadei, sub îndrumarea profesorului Radu Ciumașu.

Adrian Toma a absolvit clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Unirea” din Focșani și a obținut de asemenea primul loc la Olimpiada Națională de Geografie. Adrian este în prezent student admis fără concurs la Facultatea de Geografie din cadrul Universității din Iași. Tânărul s-a pregătit pentru concurs sub îndrumarea profesorului Octavian Dragomir.

Lotul României a fost pregătit de profesorii Dorin şi Cornelia Fiscutean. La competiţie au participat 29 de ţări, competitorii susţinând trei probe, toate în limba engleză. Medaliile vor fi decernate luni, la Beijing, scrie Libertatea.CITITI MAI MULT:

Elevii români au câştigat premiul de excelenţă în IT, pentru invenţia ochelarilor inteligenţi Mitra

O româncă a inventat casa pentru care nu ai nevoie de autorizație de construcție

Are 16 ani și este prima româncă pilot de monopost din LUME. Concurează pentru echipa britanică Richardson Racing

Un elev din Constanţa i-a uimit pe americani. Este considerat noul Einstein!

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Motivul pentru care cutremurul din Italia a fost atât de nimicitor

Organizaseră rețele de prostituție în zece orașe britanice. Proxeneți români arestați cu ajutorul Europol