in

Sechestrată de propriul tată. Femeie cu epilepsie ținută într-un buncăr timp de 11 ani

Închisă în buncăr timp de 11 ani, este coşmarul trăit de o femeie bolnavă de epilepsie. A fost sechestrată de propriul tată, care acum a ajuns după grtii.

Nicolae Manolache (70 ani), cetăţean româno-american, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal. Fiica sa, de 42 de ani, era ţinută închisă într-o construcţie de tip buncăr prevăzută cu gratii la uşă şi la geam, construit într-o zonă izolată din comuna prahoveană Jugureni.

Star britanic de televiziune, condamnat la închisoare. Și-a sechestrat și supus victima la chinuri cumplite

Femeia, care sufeă de epilepsie, nu a fost văzută în societate din anul 2011, nu era înregistrată în evidenţele niciunui medic de familie şi primea medicaţie antiepileptică fără prescripţie, tatăl acesteia afirmând public în repetate rânduri că fiica sa se află în America şi este bine, se arată în documentul cu motivarea deciziei Tribunalului Prahova, care a respins contestaţia formulată de inculpat împotriva arestării preventive.

Buncărul în care era ţinută sub lacăt femeia a fost descoperit întâmplător de către un poliţist din comună. Clădirea era mai degrabă un depozit din beton, în care se aflau rafturi metalice ticsite cu tot felul de obiecte, o canapea, un frigider insalubru şi o latrină improvizată dintr-o găleată din tablă, găsită plină cu fecale în ziua în care poliţiştii au intrat în carcera din Jugureni. Femeia dormea, mânca şi îşi făcea nevoile în aceeaşi încăpere – au precizat anchetatorii, conform Observator News.

Femeie ţinută în buncăr 11 ani. “Indiferenţă faţă de propriul copil”

În faţa anchetatorilor, Nicolae Manolache a recunoscut că s-a întors din America în România în 2002 şi s-a stabilit în comuna Jugureni, unde se află una dintre cele mai sărace comunităţi din Prahova. A explicat că intenţia lui nu a fost să-i facă rău fiicei sale, dar a considerat că trebuie să o ţină închisă întrucât aceasta avea tendinţa să plece singură în pădure unde i s-ar fi putut întâmpla ceva rău.

Nu a fost capabil să explice de ce nu a luat legătura atât amar de vreme cu un medic care să evalueze starea de sănătate a fiicei sale, însă a precizat că avea un tratament prescris în America pe care i-l administra conform recomandărilor doctorului american.

Bărbatul a susţinut în faţa judecătorului că dormea în mod constant în aceeaşi locuinţă în care a fost găsită femeia, dar inexistenţa unui pat suplimentar faţă de cel în care dormea aceasta şi găleată plină cu fecale infirmă această ipoteză, arată instanţa. În plus, fiind audiată, persoana vătămată a menţionat faptul că inculpatul nu locuia împreună cu ea, dar o vizita uneori fără a dormi în cameră.

În ceea ce priveşte responsabilitatea autorităţilor locale, care ar fi trebuit să aibă în monitorizare un astfel de caz, reprezentanţii primărei au precizat că nici măcar nu au ştiut că fiica lui Manolache se află în România.

Bărbatul ar fi declarat că fata lui ”este bine, în America” şi a fost crezut pe cuvânt. În motivarea deciziei de arestare preventivă, instanţa a reţinut că Manolache a dat dovadă de ”lipsă de responsabilitate, indiferenţă faţă de nevoia de asistenţă medicală a propriului copil, care nu era înregistrat în evidenţele unui medic de familie deşi se afla pe teritoriul României încă din anul 2011.

Totodată îi administra un medicament, carbamazepină, fără a exista prescripţia medicului specialist şi fără o evaluare periodică a efectelor acestui tratament.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

BMW cu volan pe dreapta

Trei oameni au murit. Accident teribil provocat de un tânăr de 19 ani cu un BMW cu volan pe dreapta

Guvernul britanic reduce finanțarea BBC. Taxa TV va fi eliminată

Guvernul britanic reduce finanțarea BBC. Taxa TV va fi eliminată