in ,

Breaking News: municipiul Suceava intră în carantină TOTALĂ

Municipiul Suceava intră în carantină TOTALĂ. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni seara (30.03.2020), emiterea Ordonanţei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe, formate din opt comune, dar şi stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava. Intrările și ieșirile vor fi păzite de de angajații MAI și armată.

În aceeași seară ministrul a anunțat și conținutul Ordonanței militare nr 5 care prevede suspendarea zborurilor către Spania și Italia pentru încă 14 zile. De asemenea, cei care nu respectă carantina vor fi cercetați penali, iar cei care nu respectă izolarea vor fi amendați.

593 de infectați doar în Suceava

Raed Arafat a declarat că, din totalul de 2.109 cazuri de infectare cu COVID-19 din România, 593 sunt din Suceava. De asemenea, au fost confirmate 65 de decese. În ultimele 24 de ore au fost raportate 22 de decese din cauza Covid-19. 13 dintre acestea au avut loc la spitalul din Suceava, în perioada 22-29 martie, dar au fost raportate abia astăzi.

Suceava și câteva localități limitrofe, în carantină

Ordonanța nr 6 prevede instituirea, pe perioada stării de urgență, a măsurii de carantinare a municipiului Suceava și a localităților limitrofe: Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

De asemenea, se prevede și instituirea unei zone de protecție. În această zonă vor fi permise intrarea și ieșirea transporturilor de mărfuri pentru aprovizionarea populației, accesul personalului care desfășoară activități în domeniul securității publice, comunicațiilor, transportului sanitar, etc.

Accesul pe aeroportul Salcea este permis doar cu avioane care asigură servicii medicale de urgență și de aprovizionare. Firmele de transport feroviar de persoane nu vor vinde bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată.

Articole similare:

Știri din Italia, Spania, Austria și Germania:

L. A.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

180 de persoane au murit

Coronavirus în UK: alte 180 de persoane au murit în ultimele ore

Boxer britanic, campion mondial, lecții despre cum să-ți bați nevasta, dacă vorbește prea mult. Suspendat de Federația Britanică