in

Pandemia de coronavirus, când ne vom lua viaţa înapoi?

Când se va încheia pandemia de coronavirus, când ne vom putea lua viaţa înapoi, sunt întrebări pe care majoritatea dintre noi ni le punem în această perioadă.  

James Gallagher, corespondentul specializat pe Sănătate și Știință al BBC a încercat să dea un răspuns întrebărilor care ne frământă: “Ar putea dura ani de zile. Închiderea unor mari părți ale societății nu este sustenabilă pe termen lung. Efectele economice și sociale ar fi catastrofale”, se arată în analiza BBC.

Premierul britanic Boris Johnson a spus că speră ca Regatul Unit să învingă epidemia în următoarele 12 săptămâni. Dar chiar dacă numărul de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 începe să scadă în următoarele trei luni, vom fi încă departe de finalul crizei. Va trece mult timp până când valul va dispărea – posibil ani. 

Este clar că închiderea forțată a unor mari părți din societate nu este sustenabilă pe termen lung, pagubele economice și sociale ar fi catastrofale. 

Ceea ce le trebuie țărilor este un „exit strategy” – un mod de a ridica restricțiile și de a reintra în normal. 

Alte articole despre Coronavirus:

Dar coronavirusul nu va dispărea. Dacă ridici restricțiile care țin virusul sub control, atunci cazurile de îmbolnăvire se vor întoarce.

”Avem o mare problemă în ceea ce privește găsirea unei strategii de ieșire din criză. Nu este doar situația Marii Britanii. Nicio țară nu are o strategie de ieșire”, a spus profesorul de boli infecțioase și epidemiologie, Mark Woolhouse, de la Universitatea din Edinburg.

Potrivit oamenilor de știință, există trei posiblități: vaccinarea, dezvoltarea imunității sau schimarea permanent a stilului de viață.

Vaccin, abia în 12-18 luni

Primul vaccin experimental împotriva Covid-19 în SUA a fost testat în această săptămână pe oameni, dar cel mai optimist scenariu prevede comercializarea de abia peste 12 sau 18 luni.

Nici imunizarea unei părți importante a populației nu poate fi realizată în mai puțin de doi ani, susține profesorul Neil Ferguson de la Colegiul Imperial din Londra. Chiar și în acest caz, nu se știe dacă imunizarea va fi de ajuns, pentru că alte tipuri de coronavirus, în afară de Covid-19, revin de mai multe ori în decursul vieții pentru mulți pacienți.

Consilierul britanic pe probleme de sănătate, profesorul Chris Whitty, a precizat că pe termen lung, cea mai bună soluție este găsirea unui vaccin: ”Sperăm să se întâmple cât mai curând posibil. La nivel global, știința va veni cu soluții”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Criza coronavirus în Marea Britanie: Cea mai mare creștere a numărului de morți în 24 de ore. 335 de decese înregistrate în UK până azi

Criza coronavirus: Britanicii plecați în străinătate, chemați de urgență în țară