in

Plecări în masă din spitalele României. Medicii ar putea primi interzis la demisii pe perioada stării de urgenţă

Numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus se apropie de 300, ceea ce îi face pe medici, asistente, infirmiere și tot personalul din spitalele din România să se teamă pentru viața lor. Tot mai mulţi cedează şi îşi dau demisiile. Astfel, mai multe spitale se confruntă cu plecări în masă ale cadrelor medicale care ar trebui să fie linia 1 în lupta cu coronavirusul.

Personalul medical acuză factorii de decizie de la nivel central și local că, în lipsa unei organizări adecvate, dar și a unor dotări corespunzătoare și a penuriei de echipamente medicale de protecție, viețile lor și ale familiilor lor sunt puse în pericol.

Ne pleacă medicii!

Marți, de exemplu, mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean din Focșani, în frunte cu managerul unității, au decis să se autoizoleze în clădire. Aceștia au suspiciuni cu privire la o posibilă infectare, după ce medici de la Spitalul Militar din localitate, confirmaţi deja cu COVID 19, au intrat în contact cu personalul unității.

Tot marți a avut loc o demisie în bloc la Spitalul Clinic CF Timișoara, unde asistentele se tem să nu se infecteze cu coronavirus. În acest spital nu este în prezent niciun caz confirmat de infectare.

În Spitalul Clinic CF Timișoara nu este momentan niciun caz confirmat, de altfel unitatea sanitară este pe linia a doua de intervenție, adică va prelua cazuri doar dacă spitalul de infecțioase nu va mai avea locuri pentru pacienți.

Mult mai gravă este situația la Orăștie, unde un spital întreg a rămas fără secție de terapie intensivă, după demisia în bloc a personalului medical.

Și în județul Argeș autoritățile se confruntă cu o problemă similară. Este vorba despre un spital modern din Mioveni, pregătit să devină centru pentru toţi pacienţii infectaţi cu COVID-19 din zonă.

Articole similare:

Medicii şi-au dat demisia imediat după ce au aflat de acest plan, acuzând lipsa echipamentelor de protecţie.

La Spitalul Fundeni, mai mulţi doctori ar fi intrat în concediu medical. În Rădăuţi, singurul medic infecţionist a intrat în concediu paternal. Iar autorităţile din Arad au anunţat că opt  medici şi-au depus dosarele de pensionare. 

Autorităţile iau măsuri

Valul de demisii din partea personalului medical cu care se confruntă în aceste zile autorităţile îi face pe factorii de decizie să se gândească deja la măsuri.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat  că se ia în calcul ca medicilor să le fie interzisă demisia prin ordonanţă militară.

“Se pune problema unei ordonanțe militare care să împiedice demisia. Se discută acest subiect. În perspectiva imediată am făcut o modificare administrativă. Cei care își dau demisia trebuie să aibă un preaviz de 90 de zile”, a spus secretarul de stat.

Mai mult, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat aseară că cei care vor refuza internarea pacienţilor se vor alege cu dosar penal.

În ordonanţa militară patru sunt şi alte reguli noi pentru medici. Doctorii pot fi mutaţi oriunde e nevoie de ei în ţară. 

285 cadre medicale din România sunt infectate cu noul coronavirus, potrivit raportărilor din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
român ucis de COVID-19

Încă un român ucis de COVID-19 în Marea Britanie

Crește suferința în Marea Britanie

Explozie a numărului de decese în UK, record de morți în ultimele 24 de ore, cu vârste între 19 și 98 de ani