in

România leneşă, țara cu şomeri care refuză “să se dea jos din pat” pentru un salariu de 1.400 lei

Angajatorii din România întâmpină obstacole serioase în încercarea de a găsi forţă de muncă necalificată. De ce? Pentru că o bună parte dintre românii care îngroaşă rândurile şomerilor nu sunt doar săraci şi leneşi, sunt şi foarte pretenţioşi.

Cristina Săvuică, şefa Lugera, una dintre cele mai mari companii de recrutare, spune că nu de puţine ori primeşte răspunsuri precum “pentru banii aceştia nici nu mă dau jos din pat”, deşi în joc sunt locuri de muncă sigure, cu salarii decente.

“Am ajuns ca în 2007, să nu mai găsim candidaţi pentru că mulţi refuză joburile. Efortul de recrutare este extraordinar de mare”, a explicat Cristina Săvuică.



Cele mai multe locuri de muncă disponibile se adresează muncitorilor necalificaţi, potrivit Cristinei Săvuică, cele mai mari volume înregistrându-se pe poziţiile de ambalatori, curieri, muncitori pe liniile de producţie, iar salariile variază de cele mai multe ori între 1.200 de lei şi 1.400 de lei (270-320 euro), plus bonuri de masă.

“Sunt şomeri declaraţi, mulţi iau ajutoarele sociale şi lucrează la negru, deci au două venituri. Şi sunt foarte mulţi oameni care nu vor să lucreze. De exemplu, eu pun anunţuri de angajare şi primesc răspunsuri de genul «pentru salariul ăsta nu mă dau jos din pat» sau «să te speli cu el pe cap». Vorbim de joburi plătite cu 1.400 de lei de net plus bonuri, plus transport. Eu cred că nu este un salariu mic pentru cineva cu opt clase, însă aceşti oameni nu vor să muncească”, a mai arătat Cristina Savuica.

Una dintre poziţiile în care se cauta cei mai mulţi oameni, iar singura cerinţă este să îşi dorească să muncească, este cea de ambalator manual.Salariile încep de la 1.200 de lei, plus beneficii. O altă opţiune, cu multe locuri de muncă disponibile, este poziţia de stivuitor, iar singura cerinţa pe care trebuie să o îndeplinească un candidat este obţinerea unui certificat, salariile variind între 1.500 de lei şi 2.500 de lei net.

Continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Români în UK: „M-a forțat să muncesc fără bani”. „Onorată instanță, e un bețiv, minte!”

Marii bucătari, ameninţaţi de şomaj: s-a inventat robotul care găteşte mai bine decât Jamie Oliver

Patron britanic: angajăm est-europeni pentru că britanicii trăiesc din ajutoare sociale

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Campionat de fotbal românesc în nordul Londrei. FC Ardelenii a întâlnit FC Onești

Secretar General PNL Marea Britanie, acuzații la adresa colegilor: „Pe listele pentru diaspora nu sunt persoanele propuse de noi”