in

România se întoarce în “Epoca de Aur”: „Deșteaptă-te, române!” va răsuna din maşinile de poliţie

Un ordin dat de ministrul Internelor, Marcel Vela, prevede difuzarea imnului național „Deșteaptă-te, române” din mașinile Poliției Române, Poliției de Frontieră și Jandarmeriei Române, în zilele de sâmbătă și duminică, la ora 17 și 21, pe toată perioada stării de urgență.

Imnul este difuzat prin sistemele de avertizare acustică ale autospecialelor din dotarea ministerului de interne. Conform ordinului de ministru sunt difuzate primele trei strofe din„Deșteaptă-te, române!”. Ordinul prevede și implicarea șefilor de structuri ale MAI pentru a asigura „pregătirea tehnică a autospecialelor, astfel încât mesajul sonor să fie redat corect, cu claritate și la intensitate adecvată”.

Articole similare:

“Începând de astăzi (28 martie – n.r.), masinile poliţiei, jandarmeriei şi poliţiei de frontieră, aflate în patrulare pe timp de zi, vor difuza, prin sistemul de avertizare acustică din dotare, primele trei strofe ale Imnului de Stat al ROMÂNIEI!”, a anunţta Ministerul Afacerilor Interne pe pagina de Facebook, postând şi o înregistrare video în care apare o maşină de poliţie din ale cărei megafoane se aude imnul naţional.

«Acest ordin va rămîne în istoria imbecilității vesele din postdecembrism»

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat pe blogul său dispoziția prin care ministrul de Interne le-a cerut polițiștilor să difuzeze imnul național de două ori pe zi, din autospecialele de poliție.

“Nu trebuie prea mare perspicacitate pentru a sesiza că principala, uriașa problemă din administrarea Crizei în România constă în brambureala absolută. Nu numai de organizare, dar și de comunicare.

Duminică, 29 martie 2020, seara, a avut loc o conferință de presă condusă de Marcel Vela, ministrul de Interne. Distinsul e demult un personaj comic al României. Un fel de Svejk al regimului Klaus Iohannis. Ordinul semnat de el prin care Poliția în loc să prindă infractorii stă în poziție de drepți timp de cîntarea a trei strofe din Imnul național va rămîne în Istoria imbecilității vesele din postdecembrism. La concurență cu o altă măsură, luată de același baron local proțăpit în funcția de ministru:
Sfințirea de către un sobor de preoți a biroului în care stă el în fund ca ministru pe motiv c-a fost biroul lui Ceaușescu.

Ar fi stîrnit rîsul o asemenea măsură și la ministrul de Interne imediat după Căderea lui Ceaușescu, d-apoi la unul care avea înainte mulți alți posesori de fotoliu ministerial. Ar fi fost normal să fie prezent la conferință și ministrul Sănătății”, scrie Cristoiu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Votul la parlamentare

Alegeri în vremea pandemiei: de la 1 aprilie diaspora se poate înscrie pentru votul la parlamentare

Criză enormă de medici în Marea Britanie

Criză enormă de medici în Marea Britanie: ”Unele spitale sunt la limită”