in

Românii au cheltuit mai puțin decât anul trecut în minivacanța de Paște și 1 Mai

Aproximativ 116.000 de turiști români și-au petrecut minivacanța de Paște și 1 Mai în stațiuni din țară și străinătate. Ei au cheltuit 47 de milioane de lei (adică undeva peste 10,4 milioane de euro), mai puțin cu 38% față de anul trecut, când cheltuielile cumulate cu ocazia celor două sărbători au ajuns la 65 de milioane de lei, potrivit reprezentanților Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

 

În toate zonele turistice din România s-au vândut aproximativ 107.000 de locuri, în timp ce în străinătate au plecat pentru minivacanța de Paște aproape 10.000 de turiști.

Spre deosebire de anul trecut, când Paștele și 1 Mai au fost sărbătorite la distanță de 3 săptămâni, fiind înregistrate încasări de aproximativ 65 milioane de lei, anul acesta sărbătorile s-au suprapus, iar încasările au ajuns la 47 milioane de lei, mai puțin cu aproximativ 38%.

Pe litoralul românesc, numărul turiștilor a scăzut față de anul trecut, deoarece prognoza meteo a fost nefavorabilă, iar mulți dintre aceștia au preferat să sărbătorească Paștele în familie, numărul turiștilor sosiți pe litoral ajungând la 20.000.

Din totalul locurilor pregătite pe litoral, în topul preferințelor a fost Mamaia, cu un grad de ocupare de aproximativ 90% în nordul stațiunii și 60% în restul stațiunii.

Turiștii au preferat Mamaia datorită posibilităților variate de distracție, iar cluburile și barurile au fost principalele atracții.

 

În ceea ce privește turismul extern, cele mai căutate destinații de către turiștii români au fost Bulgaria, Grecia și Ungaria. Spre deosebire de anii trecuți, românii și-au îndreptat atenția și către destinațiile exotice precum Bali, Thailanda sau chiar Brazilia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: Se deschide restaurantul unde mergi în pielea goală

Europenii din Londra, protest la ușa lui Cameron: „Vrem drept de vot la referendum”