in

Cel mai tânăr jihadist sinucigaș britanic. S-a aruncat în aer pentru ISIS la doar 17 ani

Un adolescent de 17 ani, din localitatea Dewsbury, West Yorkshire, a devenit cel mai tânăr islamist britanic mort într-un atac sinucigaș.

Potrivit BBC, Talha Asmal, numit de jihadiști Abu Yusuf al-Britani, a participat la o acțiune sinucigașă comandată de Statul Islamic, alături de alți trei atentatori, în zona rafinăriei irakiene Baiji.Directorul școlii din Dewsbury a declarat pentru BBC că Asmal nu era cu nimic diferit de ceilalți adolescenți de vârsta lui.

În urma atacului din Irak, el a devenit cel mai tânăr jihadist din Marea Britanie mort într-un atac sinucigaş, în numele unei grupări radicale.

Un alt islamist britanic, Hasib Hussein, avea mai puţin de 19 ani când s-a aruncat în aer într-un autobuz din Londra, în acţiunea derulată de Al Qaida pe 7 iulie 2005, care a vizat şi metroul din capitala britanică.

Familia tânărului a dat publicităţii o declaraţie în care afirmă că „inocenţa şi vulnerabilitatea” lui Asmal au fost exploatate de indivizi „prea laşi pentru a-şi îndeplini singuri sarcinile murdare”.

Tânărul a părăsit Marea Britanie la sfârșitul lunii martie, împreună cu Hassan Munshi, un alt britanic dornic să devină jihadist.

BBC scrie că fluxul de tineri de ambele sexe către zonele de război din Irak şi Siria continuă să fie cea mai mare provocare a efortului antiterorist depus de autorităţile din Marea Britanie.

Surse oficiale arată că peste 700 de britanici au călătorit în aceste regiuni, iar jumătate s-au întors în Regatul Unit, amplificând riscul unor atacuri în această ţară. Câteva zeci de britanici s-ar afla încă în zonele în care operează ISIS, conform BBC.


Prințul Charles, ținta teroriștilor. Șase bărbați au fost arestați

Român răpit în Burkina Faso. Unde vor să îl caute autoritățile de la Ouagadougou?

Măsuri antiterorism: WhatsApp ar putea fi blocat în Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Adrian Pascu Tulbure, românul care scrie discursurile a cinci miniștri britanici. În timpul liber face volutariat

Milioane de români muncesc în afara granițelor. România rămâne fără forță de muncă