in

Copiii din Marea Britanie învață limba română. Care este primul cuvânt rostit de ei?

Copiii vorbitori de limba engleză din Marea Britanie învață limba română în cadrul unui program intitulat Junior Language Challenge. Primul cuvânt pe care l-au rostit în limba română a fost „Bună!”, scrie publicația prweb.com.

 

Junior Language Challenge este un eveniment caritabil de strângere de fonduri inițiat de compania britanică EuroTalk, care își propune să facă accesibile mai multe limbi europene copiilor cu vârsta de până în 10 ani. Astfel, compania speră să sensibilizeze elevii britanici cu privire la alte culturi.

Richard Howeson, presedintele EuroTalk, spune că este foarte încântat că Junior Language Challenge a început cu limba română. „Copiii răspund întotdeauna foarte bine la învățarea limbilor străine de la o vârstă fragedă și, cu doar câteva cuvinte, îi vor putea face pe noii lor prieteni să se simtă bine-veniți”, a declarat Howeson.

Alegerea limbii române a fost salutată de profesori și de părinți. „Am fost încântată să aud că JLC are în program, din acest an, limba română. Avem familii din România în școală, iar astfel fetele mele pot folosi imediat ce au învățat”, a spus Sarah Barrett, mama unor eleve care participă pentru a doua oară la acest program.

Fiecare copil care intra in Junior Language Challenge plătește o  donație cinci lire sterline pentru compania caritabilă EuroTalk.

Se caută profesor asistent vorbitor de limba română. Vezi condițiile!

Cum îi va afecta pe românii din UK ieșirea Regatului Unit din UE? Vezi ce spune un parlamentar european!

Părinții britanici intră în „panică”. The Sun: „Școlile angajează translatori pentru copiii români”

Explozie a numărului de elevi români în Marea Britanie. Oficial: „Învață mai bine decât britanicii”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Britanicii sunt îngroziți. Vezi câți români își caută de muncă în Regatul Unit

Marea Britanie: Prețurile locuințelor au explodat. Au intrat în vigoare noi taxe