in

Britanicii sunt îngroziți. Vezi câți români își caută de muncă în Regatul Unit

Potrivit tabloidului britanic The Sun, aproximativ 9.000 de români au aplicat, în ultimele trei luni, pentru o slujbă în Marea Britanie.

 

Astfel, se arată într-un articol publicat de cotidianul menționat care susține ieșirea Regatului Unit din UE la referendumul din iunie, Marea Britanie este cea mai atractivă țară pentru imigranții economici.

Salariului minim în UK a ajuns la 7,20 de lire sterline pe oră, față de 6,45 în Germania, 6,43 în Franța și 3,35 în Spania. Potrivit XpatJobs, unul dintre cele mai mari site-uri pentru persoanele care doresc să lucreze în străinătate, citat de The Sun, numărul românilor care au aplicat pentru o slujbă în Marea Britanie a crescut cu 50% în ultimele trei luni.

Astfel, ar exista 9.046 de cereri de locuri de muncă, față de 5.854 câte se înregistrau în luna decembrie 2015, în condițiile în care salariul minim în România este de 240 de euro pe lună.

Directorul XpatJobs a declarat că există o creștere accentuată a cererilor venite din România pentru locuri de muncă în Marea Britanie. Cifrele relevă faptul că numărul britanicilor care își caută de muncă în Europa 51.982, cu 10.000 mai mulți decât în noiembrie anul trecut.

Săptămâna trecută, tabloidul The Sun a publicat un material în care arăta că 5000 de țigani din Țăndărei, România, fac escrocherii cu beneficii în Marea Britanie, în timp ce își construiesc sute de vile în localitatea lor natală.

Anul trecut, tot The Sun scria că o companie de transporturi din Londra a recrutat 39 de persoane din România pentru meseria de șofer de autobuz, unele dinte acestea fără a avea habar să conducă un astfel de autovehicul.

Campanie anti-românească în THE SUN: 5.000 de romi din Țăndărei sunt în Marea Britanie. “Ieșim din UE ca să scăpăm de ei”

Ce cred britanicii despre români? Sunt săraci și neprietenoși

Englezii avertizați pe Facebook: „Românii atacă femei singure”

VEZI VIDEO – Șocant! Ce au găsit polițiștii britanici într-un camion românesc imediat după atentatele de la Bruxelles

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A început înscrierea în Registrul Electoral a românilor din diaspora. Vezi cum vei putea să votezi!

Copiii din Marea Britanie învață limba română. Care este primul cuvânt rostit de ei?