in

Chiriile din Marea Britanie au crescut până la cel mai înalt nivel înregistrat vreodată

Chiriile locuințelor private din Marea Britanie au crescut până la cel mai înalt nivel înregistrat vreodată, după ce lipsa ofertei și creșterea ratelor ipotecare s-au combinat pentru a crește costurile cu 10% în ultimele 12 luni.
>>> Noua lege privind fumatul din Marea Britanie: Rishi Sunak dezvăluie interdicția și ce înseamnă aceasta pentru tineri

Chiriile locuințelor private din Marea Britanie au crescut până la cel mai înalt nivel înregistrat vreodată

Chiria medie pentru proprietățile noi scoase pe piață se situează acum la un nivel record de 1.278 de lire sterline pe lună calendaristică în afara Londrei, în perioada iulie-septembrie, potrivit Rightmove.

Site-ul imobiliar a constatat o imagine și mai sumbră pentru potențialii chiriași din capitală, unde chiria medie anunțată a atins, de asemenea, un nou maxim în ultimul trimestru – 2.627 de lire sterline pe lună – o creștere de 12,1% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Acesta a declarat că o lipsă generală de proprietăți de închiriat disponibile a dus la creșterea prețurilor. Proprietatea de închiriat medie din Marea Britanie primește acum 25 de cereri de la potențialii chiriași către agenții de închiriere, de trei ori mai multe decât primeau agenții în perioada de dinaintea pandemiei din 2019.
>>> Salariul de trai la nivel național în Marea Britanie va crește la „cel puțin” 11 lire pe oră

Piața chiriilor e “nebună”

Luton, la 50 de kilometri nord de Londra, a avut cea mai fierbinte piață de închiriere din țară în ultimele 12 luni, cu prețuri de închiriere care au crescut cu un uimitor 23,6%, sau 200 de lire sterline pe lună.

Rightmove a precizat că, în ultimele 12 luni, chiriile cerute de agenții au crescut cu peste 20% în Loughborough, Edinburgh, Paisley, Preston și Staines. O mulțime de alte orașe au înregistrat creșteri în intervalul 10%-20%.

Ria Laitmer, manager de închirieri la Clarkes în Dorset, a descris piața chiriilor ca fiind “nebună”.

“Primim cereri din ce în ce mai multe pentru fiecare proprietate de închiriat de la potențialii chiriași, cu cozi de chiriași care sosesc la vizionările cu ușile deschise și majoritatea rămân dezamăgiți, deoarece nu sunt suficiente proprietăți pe piață pentru a satisface cererea”, a spus ea.
Prețurile caselor din Marea Britanie înregistrează cea mai mare cădere din 2009

Creșterea creditelor

De asemenea, se crede că majorarea chiriilor a fost exacerbată de proprietarii cu credite ipotecare de tip “buy-to-let”, care încearcă să transfere creșterile puternice ale costurilor cauzate de ratele mai mari ale dobânzilor. De asemenea, proprietarii de locuințe au vândut locuințe din cauza costurilor mai mari.

Deși ratele la creditele ipotecare au scăzut în ultimele săptămâni, miercuri Rightmove a publicat separat date care arată că rata medie a creditelor ipotecare fixe pe cinci ani este acum de 5,50%, în creștere de la 5,32% în urmă cu un an. Rata medie a creditului ipotecar fix pe doi ani este acum de 6,01%, în creștere de la 5,70% în urmă cu un an, se arată în comunicat.

surse: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]

produse risc

Experții dezvăluie patru produse alimentare populare pe care nu le-ar mânca niciodată: ”Nu merită riscul!”

Prețurile caselor din Marea Britanie

Prețurile caselor din Marea Britanie înregistrează cea mai mare cădere din 2009