in

Un londonez închis într-o închisoare din România denunță condițiile inumane de detenție: „Un coșmar”

Condiții inumane în pușcăria din România – Un tânăr londonez a fost închis într-o închisoare din România, după ce a fost arestat la un festival. Vacanța lui Elton Gregory la un festival de muzică din România „s-a transformat într-un coșmar”. De mai multe luni este în cea mai odioasă pușcărie din România, Poarta Albă, și a denunțat în presa din Anglia condițiile de absolută mizerie și violență.

Român condamnat la trei ani de închisoare: a încercat să treacă în Anglia doi adolescenți ascunși în genți de sport

Condiții inumane în pușcăria din România

Elton Gregory, în vârstă de 30 de ani, grădinar și muncitor din Hampstead, nordul Londrei, a fost arestat, împreună cu alți patru britanici, la o locuință de vacanță în stațiunea Mamaia, în timp ce participa la Sunwaves Festival pe 29 aprilie anul trecut. Poliția a găsit droguri în apartamentul ocupat de britanici: 141 de tablete de ecstasy, 26 g de cocaină, 85 g de canabis și 5 g de ketamina, potrivit documentelor judecătorești din România. Elton susține că drogurile erau pentru uzul său personal.

Român căutat de poliția din Londra după înjunghierea unei femei în Newham. „Nu vă apropiați de el, chemați poliția

Dincolo de acuzații, care urmează să fie judecate, el a denunțat condițiile inumane de la închisoarea Poarta Alba din România. El a povestit pentru MyLondon coșmarul prin care a trecut de când a fost arestat. A fost ținut într-o secție de poliție timp de trei luni, în timp ce procurorii construiau dosarul împotriva lui. El a descris că nu era săpun cu care să se curețe și că a luat o infecție a tractului urinar. El a mai susținut că celula era infestată cu gândaci și inundată în mod regulat cu apă. “A fost ca o temniță, a fost îngrozitor. Încă mai am coșmaruri. Erau fecale umane sus pe perete. Nu avea mai mult de trei metri pe trei metri… A fost greu să iau contact cu familia mea”, și-a amintit el.

Londra: Valentin Lazăr, românul condamnat pe viață pentru omor, acuzat acum și de viol

Până la urmă, toți cei care au fost arestați la raid la apartamentul din Mamaia au fost acuzați de „trafic de droguri de mare risc”, pedeapsă de maxim 12 ani în România. Apoi au fost transferați în renumita închisoare Poarta Alba din județul Constanța.

Ce se întâmplă la Poarta Albă

Fost un lagăr de muncă comunist mortal, Poarta Alba a fost rezervat mai recent deținuților de mare profil, dar acolo au izbucnit revolte și 200 de prizonieri ar fi intrat în greva foamei în semn de protest față de condițiile nefavorabile în 2016.

Elton a fost plasat într-o cameră cu alte 24 de persoane, cu stive de paturi supraetajate. „E o nebunie aici”, spuse Elton. „Am văzut oameni atacați cu cuțite. Unii gardieni i-au bărbierit capul cuiva care în mod clar a avut dificultăți de învățare ca umilință în fața tuturor… Sunt constant certuri… Mâncarea este necomestabilă. Sunt șobolani și șoareci peste tot. Sunt gandaci. Am avut două săptămâni fără duș și mirosul era insuportabil. Facem duș de trei ori pe săptămână și se spune că trebuie să facem duș cu un ceainic.”

Polițist român din Londra, DAT AFARĂ din Poliție după s-a prefăcut bolnav pentru a pleca în vacanță

“Totul aici este condus de o ierarhie. Sunt români tratați ca un gunoi și noi suntem tratați mai rău decât ei. Speranța mea este un tratament mai bun și un fel de schimbare. Știu că într-o zi voi pleca acasă. E greu să mă uit la asta acum. Standardele de aici sunt atât de inumane, încât nu pot continua. Este atât de supraaglomerat și violent.” Elton este încă în așteptarea sentinței. Dacă va fi găsit vinovat. el speră să execute pedeapsa în Marea Britanie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4]

Data lansării bancnotelor cu Regele Charles a fost confirmată de Banca Angliei

Marea Britanie: Noile camere AI ale poliției vor detecta automat când șoferii încalcă legea