in

Incredibil! A supraviețuit după ce a zburat 9.000 de kilometri, agățat de roata avionului

Un bărbat de 30 de ani a supraviețuit după ce a zburat pe o distanță de 9.000 de kilometri, de la Johannesburg, în Africa de Sud, până pe Aeroportul Heathrow din Londra, agățat de roata avionului.

Povestea incredibilă a fost dezvăluită în documentarul Channel 4 „The Man Who Fell From The Sky”, în care supraviețuitorul povestește cum, alături de prietenul său, s-au ascuns în trenul de aterizare al avionului BA54 pentru a ajunge în Marea Britanie.

Themba Cabeka, originar din Mozambic, a mărturisit că el și prietenul lui Carlito Vale s-au cunoscut într-un bar și au pus la cale călătoria, arată Antena 3.

„Aeroportul era păzit, așa că am sărit gardul când era întuneric. Ne-am îmbrăcat în negru pentru că nu trebuia să ne vadă nimeni. A trebuit să ne forțăm să intrăm, să stăm înăuntru.

Am auzit apoi motorul pornind. Nu mai aveam emoții, pentru că luasem decizia de a face acest lucru. Știam cât de periculos poate fi, dar ne-am asumat riscurile.

Nu-mi păsa dacă trăim sau murim. A trebuit să părăsesc Africa pentru a supraviețui”, povestește Themba.


Pe 18 iulie 2015, Themba şi prietenul său au fost pasageri clandestini al unei curse aeriene pe o distanță de 9.000 de kilomentri, de la Johannesburg, în Africa de Sud, la Aeroportul Heathrow din Londra, ascunși în trenul de aterizare al avionului.

„Când avionul zbura, vedeam pământul, vedeam mașinile, vedeam oameni mici. După puțin timp, nu am mai avut oxigen. Ultimul lucru pe care mi-l amintesc chiar după ce avionul a decolat a fost Carlito care mi-a spus: „Da, am reușit”, a mai spus Themba.

Călătoria a durat 11 ore. Prietenul său a murit cu doar un minut înainte ca avionul să aterizeze.

Incident macabru la Londra. Cadavrul unui bărbat a căzut dintr-un avion chiar lângă un londonez care se bronza în spatele casei

Din cauza temperaturii scăzute și a lipsei acute de oxigen la care a fost expus, tânărul și-a pierdut cunoștința și s-a trezit după ce a căzut pe pistă, la aterizare. Pentru a se recupera medicii au decis ca el să stea câteva luni în comă indusă.

Din păcate, cu doar un minut înainte de a ateriza trupul prietenului său a căzut din avion de la 5.000 de metri înălțime. Ulterior el a fost găsit într-o unitate de aer condiționat a unui bloc de birouri situat la aproape 10 kilometri de aeroportul Heathrow.

Potrivit presei locale până în prezent au existat 109 încercări clandestine în întreaga lume, dar doar doi pasageri clandestini au supraviețuit ca să își spună povestea.

Primul a fost Pardeep Saini, un mecanic auto din Punjab, India, care a suportat un zbor de zece ore de la Delhi la Londra, în 1996, și Themba.

Acesta din urmă a fost urmărit de producătorul Channel 4 Rich Bentley într-un apartament din Liverpool, unde locuiește acum. El a solicitat azil în Marea Britanie și i s-a permis să rămână. De atunci a adoptat un nume britanic, Justin.
Marea Britanie, ajutoare de 4,6 miliarde de lire sterline pentru firmele din retail, ospitalitate și turism

Suspecții români ai spargerii de 25 de milioane de lire sterline de la reședința Ecclestone sunt NEVINOVAȚI