in

Românce salvate la Londra din ghearele exploatatorilor, traficanții criminali au fost arestați în Colindale și la Iași

Românce salvate la Londra – O operațiune comună între 133 de ofițeri ai Poliției Metropolitane alături de Europol, Eurojust și Poliția Română a dus la executarea a 15 mandate la Londra și România.
>>> Crimă în Edgware, tânăr român de 19 ani înjunghiat mortal pe stradă. Poliția caută asasinul

Românce salvate la Londra

Șase românce, victime ale sclaviei moderne au fost salvate din nordul Londrei într-o operațiune a poliției pentru a elibera femeile ademenite din România și forțate să se prostitueze. O operațiune comună cu 133 de ofițeri ai Poliției Metropolitane, Europol, Eurojust și Poliția Română a dus la executarea a 15 mandate la Colindale, nordul Londrei și România.

La primele ore ale zilei de vineri (4 august), Unitatea Sclavie Modernă a Poliției Metropolitane împreună cu Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România au executat simultan 12 mandate în România și trei în nordul Londrei.
>>> Bandă de spărgători români a jefuit case din Newcastle, șapte lovituri în trei săptămâni

Un tânăr de 24 de ani a fost arestat la Londra pentru că era căutat în baza unui mandat de judecată din Marea Britanie. El a fost dus la o secție de poliție din nordul Londrei. Șase victime au fost salvate în nordul Londrei și sunt acum susținute de ofițeri specialiști și de organizația de caritate „Justice and Care”, a spus Met, informează MyLondon.news.

Tactica „loverboy”

Românce salvate la Londra – Se crede că rețeaua de crimă organizată a recrutat femei în România folosind tactica „loverboy”. Recrutorii bărbați acționează ca „iubiți” pentru potențialele victime înainte de a le trafica către Londra. Femeile sunt apoi forțate să se prostitueze și controlate de traficanți.

Echipa comună de anchetă a fost formată între Met și autoritățile române de aplicare a legii și este susținută de Europol și Eurojust. Raidurile de ieri au reprezentat punctul culminant al muncii între Echipa Comună de Investigație care a început cu obiectivul de a doborî rețeaua criminală organizată.

Mandatele din Marea Britanie au avut loc în jurul zonei Colindalei și în jurul orașului Iași din nord-estul României. În cadrul mandatelor au fost ridicate în România cantități mari de numerar, ceasuri și vehicule de mare valoare, precum și arme de foc.
>>> Șofer român de TIR condamnat în Marea Britanie la 9 ani de închisoare, era creierul unui grup infracțional

Românce salvate la Londra – „Din păcate, acest tip de exploatare se întâmplă încă în Londra și în Marea Britanie”

Inspectorul detectiv Melanie Lillywhite de la Unitatea de sclavie modernă din Met a declarat: „Acțiunea de astăzi și volumul substanțial de muncă care a dus până astăzi au perturbat în mod semnificativ această rețea criminală organizată. Membrii acestui OCN sunt suspectați de recrutarea și îngrijirea femeilor în România înainte de a le trafica în Marea Britanie unde sunt forțate să se prostitueze.

Din păcate, acest tip de exploatare se întâmplă încă în Londra și în Marea Britanie. Echipa modernă de sclavie a Met lucrează non-stop pentru a identifica persoanele implicate în traficul de persoane și munca forțată și avem un rol în protejarea și sprijinirea a sute de victime în fiecare an. .”

Julie Currie, Coordonatorul Programului Victim Navigator pentru „Justice and Care”, a declarat: „Justice and Care sunt mândri să lucreze cu și să sprijine această operațiune comună între Poliția Metropolitană și Poliția Română, asistând și asigurându-se că orice potențiale victime sunt protejate și sprijinite în timpul poate fi o perioadă dificilă pentru ei”.

Inspectorul detectiv Lillywhite a adăugat: „Avem nevoie de ajutor din partea publicului, deoarece au un rol important de jucat în recunoașterea și raportarea sclaviei moderne. Dacă bănuiți că cineva ar putea fi o victimă a sclaviei moderne, raportați-o. Veți fi întotdeauna luat în serios și protejați. iar suportul este disponibil.

Românce salvate la Londra – Adesea, cei afectați nu se văd ca fiind potențiale victime ale exploatării sexuale și mulți vor fi constrânși în această viață pentru a câștiga bani pentru o rețea a crimei organizate. Victimelor li se spune adesea că poliția și autoritățile din Marea Britanie nu trebuie să aibă încredere și cu engleza limitată nu pot căuta ajutor, chiar dacă doresc.

Credem că există victime ale sclaviei moderne în fiecare cartier din Londra și publicul le poate întâlni în fiecare zi, eventual fără să-și dea seama. Pe lângă faptul că sunt exploatate sexual, victimele au fost găsite lucrând în construcții, servicii domestice, agricultură, fabrici de canabis și în locuri de care ne folosim toți, cum ar fi spălătorii auto, frizerii și saloane pentru unghii.”

Raportați imediat orice informație

Dacă bănuiți că dumneavoastră sau cineva cu care ați intrat în contact ați putea fi o victimă a sclaviei moderne sau a traficului de persoane și aveți nevoie de sprijin, sunați la linia de asistență de trimitere confidențială a Armatei Salvării, disponibilă 24 de ore pe zi, la 0800 808 3733. Acesta este cel mai bun mod de a obține sprijin pentru oricine bănuiți că ar putea fi o victimă.

Puteți, de asemenea, să raportați o suspiciune sau să solicitați sfaturi prin Linia de asistență pentru sclavie modernă, în mod confidențial, la 08000 121 700, care este deschis 24/6, 365 de zile pe săptămână.
>>> Crimă în Londra: român de 44 de ani “înjunghiat în inimă o singură dată”. Poliția caută martori

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

O nouă variantă de Covid cu numele de cod Eris se răspândește în Marea Britanie

Este oficial: „Noua variantă Covid, cu numele de cod Eris, se răspândește rapid în Marea Britanie”

Prețurile locuințelor din Marea Britanie scad

Prețurile locuințelor din Marea Britanie scad cu cea mai puternică rată din ultimii 14 ani