in

Marea Britanie introduce interzicerea totală a fumatului

Interzicerea totală a fumatului în Marea Britanie – Marea Britanie dezbate una dintre cele mai restrictive legi privind tutunul din lume, care urmărește să facă din generația „Alpha” prima generație fără fumat din istoria țării. Rishi Sunak, liderul partidului conservator, a propus interzicerea vânzării de țigări persoanelor născute după 2009, potrivit BBC.

Proiectul de lege „Tobacco and Vapes Bill” prevede interzicerea completă a achiziționării de țigări de către persoanele care împlinesc 15 ani în acest an și introduce noi reglementări menite să limiteze atractivitatea țigărilor electronice pentru copii.

Conservatorii, deși au lăsat fiecărui membru liber votul, susțin în mod covârșitor proiectul de lege, care sugerează că are șanse mari să treacă de parlament. Proiectul presupune că activitățile sunt menite să prevină dependența și să protejeze sănătatea publică prin eliminarea „alegerii” fumatului de către dependenți.

Interzicerea totală a fumatului în Marea Britanie

Numai în Anglia, fumatul ucide în jur de 80.000 de oameni în fiecare an și în fiecare minut cineva este internat la spital cu o boală legată de fumat. Profesorul Chris Whitty, directorul medical al Angliei, susține interdicția, argumentând că dependența de nicotină privează oamenii de libertatea de a alege.

Procedurile chirurgicale, amputărilele și alte consecințe grave asupra sănătății sunt frecvente în rândul pacienților dependenți de fumat. Proiectul a întâmpinat rezistență din partea unor membri ai Partidului Conservator și a foștilor premieri precum Boris Johnson și Liz Truss, care susțin că astfel de soluții sunt „neconservatoare” și ar putea duce la creșterea pieței negre și la probleme cu aplicarea legii. Alții sugerează că schimbările aduse sistemului fiscal și campaniile educaționale ar fi o soluție mai bună.

Sprijin public larg

Interzicerea totală a fumatului în Marea Britanie – O interdicție ar putea schimba fundamental peisajul social și cultural britanic. Experți precum Luke Tryl de la More in Common UK notează sprijinul public larg pentru măsurile de creștere a protecției sănătății publice. Se așteaptă ca aceste schimbări să obțină sprijin în special în rândul alegătorilor conservatori din 2019, care apreciază acțiunile guvernamentale în domeniul sănătății publice.

Noua lege privind fumatul din Marea Britanie: Rishi Sunak dezvăluie interdicția și ce înseamnă aceasta pentru tineri

Proiectul de lege privind tutunul și vapingul din Marea Britanie este un pas potențial inovator către eliminarea fumatului și a bolilor asociate. În ciuda controverselor și rezistenței, acesta pare a fi un pas către binele public mai mare.

După cum subliniază experții, numai o acțiune decisivă poate pune capăt acestei tragedii de sănătate publică. Proiectul de lege se află în prezent în a doua lectură, ceea ce înseamnă că Parlamentul mai are șansa de a face modificări semnificative înainte de adoptarea sa definitivă.

Această țară interzice fumatul DEFINITIV: „Vrem o generație fără fumători”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Cine este românul care îi spală mașinile Regelui Charles. „Am fost contactat de Casa Regală”

ajutor familii uk

Mii de gospodării „vulnerabile” pot solicita plăți pentru costul vieții în valoare de până la 500 de lire sterline