in

Londra. Mormântul filosofului Karl Marx din cimitirul Highgate a fost vandalizat

Mormântul filosofului german Karl Marx (1818-1883), care se află în celebrul cimitir londonez Highgate, a fost vandalizat într-un atac deliberat, după cum au declarat reprezentanții cimitirului.

Partea cea mai veche și mai fragilă a monumentului, o placă de marmură pe care este menționat numele persoanelor înmormântate, a fost lovită de mai multe ori cu un instrument metalic contondent, a precizat Ian Dungavell, care conduce The Friends of Highgate Cemetery Trust, asociația care administrează cimitirul.

„Numele lui Karl Marx pare să fi fost vizat în special. Nu este vorba despre un simplu act de vandalism asupra unui monument, ci de un atac țintit contra filosofului”, a adăugat Dungavell.

Autorul cărții Capitalul este una dintre personalitățile cele mai cunoscute înmormântate în cimitirul Highgate, din nordul Londrei.

În același cimitir devenit obiectiv turistic este îngropat și scriitorul George Eliot.

Karl Marx s-a mutat la Londra în 1849 și a trăit în capitala britanică până la moartea sa, în 1883.

Filosoful a fost iniţial îngropat în mormântul soției sale, pe o mică alee, dar în 1956 un nou monument cu un bust generos, finanțat de un fond din partea Partidului Comunist Britanic, a fost instalat într-un loc mai vizibil.

Pe mormânt stă scris celebrul dicton comunist: „Proletari din toate țările, uniți-vă!”.

Sloganul a mai fost ținta vandalilor. De asemenea, bustul a fost îndepărtat, atacat cu ajutorul unei bombe artizanale în anii 1970 și acoperit cu vopsea și mesaje.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ambasada României la Londra, campanie de informare cu privire la Brexit

Propunere: Sediul Parlamentului din Londra să fie transformat în hotel de lux