in

Londra se pregătește de haos. Funcționarii, încurajați să lucreze de acasă în timpul JOFuncționarii britanici sunt încurajați să lucreze de acasă sau să meargă la birou pe bicicletă în timpul Jocurilor Olimpice, pentru a se evita ambuteiajele care riscă să paralizeze Londra în această vară, potrivit unui mesaj al ministerului Transporturilor.

”Noi îi încurajăm pe agenți să se organizeze și să găsească diferite moduri de lucru și de deplasare în timpul Jocurilor”, a explicat marți un purtător de cuvânt al ministerului Transporturilor. Munca la domiciliu ar fi astfel autorizată între 21 iulie – cu șase zile înainte de ceremonia de deschidere – și închiderea Jocurilor paralimpice, pe 9 septembrie.

Aceasta nu este însă decât o opțiune propusă funcționarilor, pentru evitarea paralizării capitalei britanice, al cărei transport în comun întâmpină probleme în mod obișnuit. Ei sunt astfel încurajați să ”meargă pe bicicletă, să schimbe itinerariul pentru a merge sau a reveni de la muncă sau să-și modifice orarul de lucru pentru a evita orele de vârf”, a adăugat ministerul Transporturilor.

Guvernul a insistat pe faptul că funcționarii vor lucra la fel ca de obicei, ca răspuns la criticile unei părți a patronatului, potrivit căruia administrația riscă să funcționeze part-time timp de șapte săptămâni.

O campanie de afișaj în metroul din Londra îi incită în aceste zile pe toți londonezii, inclusiv pe angajații privați, să lucreze de acasă în această vară. Sistemul de transport al orașului ar putea avea de asigurat în timpul Jocurilor Olimpice până la 3 milioane de călătorii cotidiene în plus față de obicei, potrivit organizatorilor, o veritabilă provocare pentru o rețea îmbătrânită și congestionată.

AGERPRES

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Viorel Badea, instalat în PNL Diaspora: “Nu mă tem de intrigi”

”Invazia cerșetorilor români”, episodul doi. Polemici și reacții