in

Criza alimentară pe insulă, penurie și raționalizare: Marea Britanie nu mai are ouă

Marea Britanie nu mai are ouă. La sfârșitul anului de criză 2022, aproape toată Europa se scufundă într-o situație care amintește din ce în ce mai mult de perioada imediat postbelică: în multe locuri există lipsă, raționalizare și teamă de viitor. În Marea Britanie, chiar și ouăle devin acum rare.
>>> Lidl emite o notificare de raționalizare cu trei articole per persoană, iar Aldi, Tesco și Sainsbury’s urmează să facă la fel

Marea Britanie nu mai are ouă

Insula a început acum să raționalizeze ouăle cu toată seriozitatea. Retailerul ASDA are vânzări limitate la două cutii per client ; concurentul Tesco mai are trei cutii. Gripa aviară și creșterea costurilor de producție sunt date drept motive.

Un purtător de cuvânt al lanțului de pub-uri JD Wetherspoons a declarat că există „probleme la obținerea proviziilor necesare pentru a satisface cererea în toate pub-urile”. În unele ramuri, felurile de mâncare cu ouă au fost eliminate sau înlocuite cu alte alimente.
>>> Prețurile alimentelor din Marea Britanie cresc în cel mai rapid ritm înregistrat vreodată, criza costului vieții se extinde

Probleme legate de lanțul de aprovizionare plus focar de gripă aviară

Ouăle sunt procurate temporar din Italia din cauza dificultăților de aprovizionare, a declarat retailerul Sainsbury’s. Asociația fermierilor NFU a cerut Departamentului britanic de mediu să investigheze problemele lanțului de aprovizionare. Ceea ce a înrăutățit lucrurile: Marea Britanie este în prezent lovită de cel mai grav focar de gripă aviară din istoria sa .

Există peste 200 de cazuri confirmate, potrivit Ministerului Mediului. Pentru a preveni răspândirea în continuare, au fost sacrificate peste 750.000 de găini și aproape o treime din cele 11 milioane de curcani crescuți în Marea Britanie în fiecare an. Rămâne de văzut în ce măsură un măcel de păsări de această amploare este eficient…
>>> Inflație record în Marea Britanie, cea mai mare creștere a prețurilor la alimente din ultimii 40 de ani

Penuria va dura probabil până după Crăciun

În consecință, prețurile la păsările de curte cresc brusc. Toate păsările din Anglia au fost nevoite să rămână în boxe și voliere din 7 noiembrie. Asociația BFEPRA acuză comercianții cu amănuntul că nu plătesc fermierilor prețuri corespunzătoare, în ciuda creșterii cererii consumatorilor. De la începutul războiului din Ucraina, costurile pentru hrana găinilor au crescut cu 50%, iar facturile la energie cu 40%.

O treime dintre membrii asociației au redus producția sau au părăsit industria pentru că nu și-au mai putut acoperi costurile, a declarat un purtător de cuvânt al asociației, care a anunțat și că deficitul va continua cu siguranță până după Crăciun.
>>> Britanicii cumpără mai multe legume și alimente congelate sau de calitate inferioară, pe măsură ce costurile vieții cresc

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

case marea britanie

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au scăzut în cel mai rapid ritm din ultimii doi ani și jumătate

romani in anglia

Limba română, a treia cea mai vorbită limbă în Anglia și Țara Galilor, date surpriză ale recensământului