in

Lidl emite o notificare de raționalizare cu trei articole per persoană, iar Aldi, Tesco și Sainsbury’s urmează să facă la fel

Doar trei articole de persoană la Lidl – Gigantul supermarketurilor Lidl a fost nevoit să raționalizeze unul dintre cele mai populare produse ale sale. Cu o lipsă de produse care se anunță, cumpărătorii sunt limitați la trei cutii de persoană.

Lanțurile de vânzare cu amănuntul Tesco și Sainsbury’s au plasat, de asemenea, anunțuri în magazine. Cumpărătorii Aldi au observat, de asemenea, o lipsă de ouă în magazine și la serviciul de „clic și colect”.
>>> Din nou blocaje în supermarket înainte de Crăciun: industria ouălor trage alarma

Doar trei articole de persoană la Lidl

A fost pusă în aplicare o notificare de implementare a rației de trei cutii de ouă per client, potrivit unei imagini postate online. Nu este clar câte magazine implementează aceeași măsură, relatează Manchester Evening News

Cumpărătorii au distribuit fotografii din magazine, arătând rafturile goale unde ar trebui să fie ouăle. Un client Tesco a postat o imagine pe Twitter care arată semne pe care scria: „Din cauza verii fierbinți, în prezent avem o disponibilitate scăzută în gama noastră de ouă.

“Ne pare rău pentru orice neplăcere.” O altă fotografie postată din interiorul unui Sainsbury’s arăta un semn pe care scria: „În prezent, întâmpinăm probleme de aprovizionare în gama noastră de ouă proaspete.

„Lucrăm din greu pentru a rezolva aceste probleme și ne cerem scuze pentru orice inconvenient cauzat”. În mod similar, un cumpărător Aldi a postat pe Twitter: „Ați încetat să vindeți ouă proaspete online din cauza gripei aviare? Nu am putut adăuga niciunul la comanda mea de clic și colect. Va trebui să le cumpăr separat de altundeva acum”. Un altul a spus: „Nu voi mai face cumpărături la magazinul tău Great Barr. O mulțime de rafturi erau goale. Fără ouă din nou”.

Iar un client Lidl a întrebat: „De ce nu aveți ouă în magazine?” Un alt magazin Lidl a început să raționeze ouăle, potrivit unei imagini postate de CEO-ul Grocery Insight, Steve Dresser.
>>> Româncă din Anglia, disperată să găsească „bărbatul misterios” cu care flirtase la Lidl: „Cine ești și unde ești?”

lidl marea britanie

Un panou scria: „Ouăle sunt limitate la trei unități per client pentru a se asigura că toată lumea are elementele esențiale de care au nevoie”. Andrew Opie, director pentru alimentație și durabilitate la British Retail Consortium, care reprezintă supermarketurile din Marea Britanie, a declarat că magazinele „muncesc din greu” pentru a „minimiza impactul asupra clienților”.

El a spus: „În timp ce gripa aviară a perturbat furnizarea unor game de ouă, comercianții cu amănuntul sunt experți în gestionarea lanțurilor de aprovizionare”.

Prețul unei cutii cu o duzină de ouă a crescut deja cu peste 22%, potrivit cifrelor oficiale. 

Prețurile produselor din Marea Britanie, cea mai rapidă creștere din ultimul deceniu

De ce rezervele de ouă sunt amenințate?

Fermierii sunt afectați de un amestec de prețuri în creștere și o epidemie de gripă aviară.

Asociația Britanică a Producătorilor de Ouă (BFREPA) a declarat că fermierii sunt constrânși de prețul hranei pentru pui – care a crescut din cauza războiului din Ucraina – și de costurile vertiginoase ale energiei. Membrii săi susțin că au primit doar între 5p și 10p mai mult, în ciuda faptului că prețul unei duzini de ouă a crescut cu aproximativ 45p în supermarketuri din martie.

„Hrănirea găinilor este acum cu cel puțin 50% mai scumpă decât era, iar prețurile la energie au crescut în același mod în care consumatorii și-au văzut facturile interne crescând”, se arată într-un comunicat al BFREPA. Cheltuielile pentru combustibil au crescut cu 30%, în timp ce forța de muncă și ambalarea costă, de asemenea, mai mult.”

Un sondaj recent efectuat pe 163 de fermieri afiliați la BFREPA arată că 33% și-au redus sau au oprit deja producția de ouă. Fermierii suferă, de asemenea, în urma celui mai mare focar vreodată de gripă aviară, care a dus la sacrificarea sau uciderea a milioane de păsări.

De asemenea, a existat un efect secundar al păsărilor care au murit în timpul caniculei din această vară. Cu toate acestea, Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (DEFRA) a negat că există probleme legate de lanțul de aprovizionare.

Un purtător de cuvânt a spus: „Înțelegem dificultățile pe care focarul de gripă aviară le provoacă fermierilor, totuși populația de găini ouătoare este de aproximativ 38 de milioane, așa că este puțin probabil să afecteze oferta generală”.

Criza costului vieții lovește rafturile supermarketurilor, prețurile unor produse alimentare s-au dublat în doi ani în Marea Britanie

Manchester Evening News , ziarulromanesc.net

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 17 In medie: 3.8]

omorata topor

Și-a omorât iubita cu toporul, apoi a îngropat-o în pădure: ”Era ca o scenă dintr-un film”

restaurante inchid uk

Restaurantele din Marea Britanie dau faliment într-un ritm mai rapid decât în timpul crizei Covid, care sunt cauzele